Eks-bandeleder og radiovært er død af skud

Nedim Yasar var i aftes til reception for at fejre udgivelsen af sin nye bog, erfarer TV 2.

Eks-bandeleder og radiovært Nedim Yasar er død, efter at han mandag aften blev skudt ned på åben gade i Københavns Nordvestkvarter.

Det bekræfter Københavns Politi.

Fejrede sin bog om bandemiljøet

Her ses billeder fra skyderiet på Hejrevej mandag aften.

Siden da har han læst til pædagog, lavet radio og spillet bandeboss i tredje sæson af DR-serien bedrag, der løber over skærmen i 2019. Det skriver DR.

I dag udkommer hans bog 'Rødder - en gangsters udvej' om hans kriminelle karriere, blandt andet som leder af banden 'Los Guerreros' - og hans vej ud af bandemiljøet. 

Derfor var der mandag aften bogreception på Hejrevej 30.

Her fejrede Nedim Yasar og hans kolleger fra Radio 24syv's kriminalmagasin "Politiradio" udgivelsen.

Politiet fik anmeldelsen klokken 19.38, og adskillige patruljer blev dernæst sendt til adressen, hvor et større område er blevet spærret af.

Der er endnu ikke meldt om nogen anholdelser i sagen, men politiet fortæller, at der blev afgivet mindst to skud af en person, der forlod gerningsstedet til fods.

Gerningsmanden som var iklædt mørkt tøj, kom til gerningsstedet fra Glentevej og forsvandt efterfølgende i samme retning.

- Politiet søger vidner, der måtte kunne bidrage med oplysninger i anledning af sagen, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ser sig stadig over skulderen

Nedim Yasar bestemte sig for at forlade bandemiljøet for snart fem år siden, da han opdagede, han skulle være far.

Og da Nedim Yasar blev ramt af skud mandag aften, var det dagen efter, at han sad hos TV 2 og fortalte, at han stadig ser sig over skulderen.

- Jeg har haft beskyttelse adresse lige siden, og jeg er blevet rykket rundt under exit-programmet, sagde Nedim Yasar søndag til TV 2.

Den tidligere bandeleder var i studiet for at snakke om sin nye bog og om at have vendt ryggen til en kriminel verden, der har svært ved at glemme.

Ifølge Københavns Politi havde Nedim Yasar en alarmtelefon, som han kunne bruge i tilfælde af trusler.

Den nu afdøde eks-bandeleder og radiovært havde ikke alarmtelefonen på sig, da skuddene faldt, oplyser politiet.

Nedim Yasar fortalte til os i august 2017, hvordan banderne rekrutterer nye medlemmer. Se med her:

Nedim Yasar blev selv rekrutteret som 15-årig. På det tidspunkt var han smidt ud af sin ungdomsklub, fordi han lavede for meget ballade. Så begyndte han i stedet at hænge ud med de ældre drenge foran klubben. Siden har han selv rekrutteret nye og meget unge medlemmer. I dag er han ude af bandemiljøet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik