Efter 18 skyderier: Det er næsten umuligt for os at pågribe dem

Efter den seneste tids skyderier holdt politiet lørdag morgen pressebriefing.

- Når gale mænd, 17-25 år typisk vil bekæmpe hinanden, så er det meget svært for os at forhindre det. Når to mænd sætter sig på en scooter og kører ud i et stiområde og skyder, så er det næsten umuligt for os at pågribe dem.

Sådan lyder det fra chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov, under en pressebriefing lørdag morgen klokken 9, efter den seneste tids skyderier i hovedstadsområdet. 

Det sker efter, at en 19-årig mand natten til lørdag blev skudt i benet på Mimersgade i København. Politiet mødte siden den sårede på hospitalet klokken 0.29, oplyser vagtchefen ved Københavns Politi til TV 2. 

Det er meget, meget svært for os at forhindre det, sagde politiet blandt andet på pressemødet. 

Tilfældig dreng ramt af skud

Fredag blev en tilfældig 17-årig dreng ramt af skud fra to personer på en scooter i Tingbjerg i København.

Der har været 18 skyderier fra den 12. juni og frem til nu, oplyser Københavns Politi under pressebriefingen lørdag formiddag. 17 personer er fængslet. Tre personer er i kikkerten. Der er fundet 13 pistoler.

Tidligere fredag blev politiet kaldt ud til et andet skyderi på Rovsingsgade, hvor der blev affyret skud mellem to biler og en person blev ramt. Politiet fik anmeldelsen klokken 12.43. Fredag eftermiddag var personens tilstand ukendt. Dog er det oplyst, at han er kommet på hospitalet på egen hånd.

Den mand er nu i kritisk tilstand, oplyser Københavns Politi under lørdagens pressemøde.

Det er femte gang i denne uge, at der er blevet skudt i København. 

Skudt i ballen

Foruden de to episoder fredag blev der onsdag affyret skud i Nordvest, mens dele af Nørrebrogade var spærret efter et skudopgør i tirsdags.

Onsdag blev en 24-årig mand skudt i ballen i Københavns Nordvestkvarter.

Dagen før var en anden mand blevet skudt i ballen på Nørrebrogade.

I alt har der været 18 skudepisoder, som formodes at have tilknytning til en eskalerende bandekonflikt, viser en optælling, som Københavns Politi har lavet.

Ifølge politiet er 17 personer blevet varetægtsfængslet i forbindelse med sagerne, men politiet er stadigvæk på jagt efter flere gerningsmænd.

Episoderne fik torsdag politiet til at forlænge og udvide en visitationszone, som har været gældende siden 20. juli. 

Den har omfattet et større område omkring Nørrebro og Husum, og torsdag blev zonen udvidet til også at gælde netop området omkring Ryparken Station, hvor der fredag er meldinger om skyderi. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik