I dag ventes der dom i sagen mod leder af banden Loyal to Familia. Foto: Scanpix

Dom ventes mandag: Loyal to Familia-leder risikerer udvisning

I samarbejde med tv2.dk

Shuaib Khan, leder af banden Loyal to Familia, er tiltalt for trusler mod politimand og ulovligt ophold i Danmark i knap fem år.

Når der mandag ventes dom i sagen mod Loyal to Familias leder, Shuaib Khan, 30, kan det ende med, at han bliver udvist af Danmark.

Khan er tiltalt for trusler mod en politimand i sagen, der startede ved Københavns Byret i september. Anklagemyndigheden kræver ham idømt en fængselsstraf. Men anklagemyndigheden har også rejst tiltale mod Khan for ulovligt ophold i Danmark, og kendes han skyldig i den tiltale, vil han blive krævet udvist af landet.

Bandelederen nægter sig skyldig i begge anklagepunkter.

Læs også Justitsministeren vil forbyde banden Loyal to Familia

Inden dommen ventes at falde mandag eftermiddag, skal både anklager og forsvarer fremlægge deres syn på sagen i deres procedurer.

Anklageren Henrik Bergqvist har tidligere under sagen sagt, at Shuaib Khan har opholdt sig ulovligt i Danmark fem år.

- Opholdstilladelsen udløb den 3. november 2010, og først den 18. september 2015 søgte tiltalte Udlændingestyrelsen om forlængelse af sin opholdstilladelse, har Henrik Bergqvist sagt.

Læs også Berygtet bande skaber utryghed omkring Krakas Plads

Forsvarer: Ikke relevant

Men Michael Juul Eriksen, forsvarer for Shuaib Khan, afviser, at det er relevant.

- Han har ikke haft mulighed for at søge ophold i denne periode, og forholdet er forældet, har han sagt.

Shuaib Khan er desuden tiltalt for trusler mod en politimand, som han ifølge anklagemyndigheden kom på kant med under en visitation ved Blågårds Plads i København natten til 1. august.

Sagen mod ham i Københavns Byret har været ført under store sikkerhedsforanstaltninger. Bevæbnede politifolk har bevogtet byrettens bygninger i det indre København, hvor cirka 50 sortklædte medlemmer af Loyal to Familia tirsdag den 27. september var mødt op foran byretten.

Nye tal for de registrerede bandemedlemmer fra Politiets Efterforskningsstøtte Database (PED) viser, at 30 procent af bandemedlemmerne ikke er danske statsborgere.