Den tidligere topdommer Peter Mikkelsen er død

Peter Mikkelsen er død, oplyser en anden tidligere topdommer på vegne af familien.

Den tidligere fodbolddommer Peter Mikkelsen, der boede i Vedbæk, er død efter længere tids kræftsygdom. Han blev 58 år gammel.

Det er en anden tidligere dommer, Kenn Hansen, der fortæller om dødsfaldet på vegne af Peter Mikkelsens familie.

På Twitter skriver Kenn Hansen:

- Peter Mikkelsen er til aften sovet stillet ind efter lang tids sygdom omgivet af familien. Familien ønsker ikke spørgsmål, så det beder jeg alle respektere. Peter var, udover Danmarks bedste dommer nogensinde, et unikt væsen og en af mine bedste venner. Han vil savnes verden over, lyder beskeden.

Peter Mikkelsen tabte kampen til kræft onsdag aften. Sygdomsforløbet startede allerede i 2009, hvor han fik modermærkekræft. Det spredte sig til hjernen, fik han at vide i 2014, hvor han blev scannet. Siden blev han også ramt i rygsøjlen, leveren og den højre lunge, har Ekstra Bladet og BT skrevet. Som følge af sygdommen måtte Peter Mikkelsen tilbringe sin sidste tid i kørestol.

Her ses Peter Mikkelsen sammen med Morten Wieghorst og Ebbe Sand i forbindelse med en showkamp i 2012.
Her ses Peter Mikkelsen sammen med Morten Wieghorst og Ebbe Sand i forbindelse med en showkamp i 2012.
Foto: Torkil Andersen- Scanpix Ritzau

Peter Mikkelsen var i sin tid som fodbolddommer blandt verdens bedste. Han dømte ved hele fire slutrunder: VM i 1990 og 1994 samt EM i 1992 og 1996.

Han indstillede sin karriere i 1998, hvorefter han fortsatte sit arbejde omkring dommerfaget både i international sammenhæng og som medlem af elitedommergruppen i Dansk Boldspil Union.

Han er på flere fodboldsider på nettet med på listen over alletiders 10 bedste fodbolddommere, og organisationen IFFHS, der laver statistik over fodboldhistorie og -statistik, kårede ham i 1991 og 1993 til verdens bedste.

I 2014 blev han af Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) hædret med en særlig dommerpris. FIFAs Special Referee Award gives til dommere, der har dømt på topniveau i deres hjemland i mindst ti år og har dømt mindst 20 internationale topkampe.

Blandt andre DBU har allerede mindet Peter Mikkelsen på de sociale medier.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik