Han mistede sin datter i Københavns Havn: "Det var en ulykke"

Jeff Bell er far til af de to omkomne efter lørdagens ulykke i Københavns Havn. Han håber ikke, at hendes død vil være forgæves.

Familien Bell var i deres hjem i Louisiana, da de modtog den opringning alle forældre frygter. Deres datter, der var på udveksling i København, havde været involveret i en ulykke og var indlagt. Inden forældrene nåede ombord på flyet til Danmark modtog de beskeden om, at hun ikke havde overlevet.

quote - Det kom virkelig bag på os, at så mange mennesker her havde hørt om Leah og om ulykken. Vi er virkelig blevet mødt af en utrolig stor opmærksomhed og opbakning, siden vi kom til København.

Jeff Bell, far til Leah

- Det er selvfølgelig den værste opringning, man kan forestille sig. Vi var alle i chok, da vi satte os på flyet, siger Jeff Bell.

Datteren døde søndag af et hjertestop på Rigshospitalet. Hun havde lørdag eftermiddag befundet sig i en jolle i Københavns Havn sammen med flere andre, da den blev torpederet af en vandscooter i høj fart. En anden kvinde blev dræbt på stedet. Begge kvinder var på udveksling fra USA.

Føreren af vandscooteren er nu varetægtsfængslet og sigtet for uagtsomt manddrab og for at flygte fra ulykkesstedet.

- Jeg ved, det var en ulykke

Jeff Bell ønsker ikke at bebrejde føreren af vandscooteren yderligere.

- Jeg ved, han ikke havde nogle intentioner om at gøre min datter fortræd. Det var en ulykke, siger Jeff Bell og fortæller, at Leah drømte om at blive sygeplejerske for for tidligt fødte børn.

Han håber dog, at datterens død ikke vil være forgæves, og at myndighederne nu gør, det der skal til, for at den slags ulykker ikke sker igen.

Politikere kræver handling

At reglerne for brug af vandscootere skal drøftes, har flere politikere ytret ønske om i kølvandet på lørdagens dødsulykke. Ifølge Dansk Folkeparti bør Danmark genindføre et totalforbud mod vandscootere i offentlige havne og nær badestrande.

- Jeg synes, vi skal tilbage til en situation, hvor det er op til kommunerne at finde ud af, om de vil tillade vandscootere. Det er problematisk, at man bruger regler for det indre marked til at bestemme, i hvilket omfang vandscootere skal være tilgængelige i Danmark, sagde Dansk Folkepartis EU-ordfører Kenneth Kristensen Bernt til TV 2 mandag.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har indkaldt til møde for at se nærmere på problematikken.

- Jeg vil indkalde Københavns overborgmester, politiet og andre relevante myndigheder og aktører til et møde for at se på, hvordan vi får sat effektivt ind over for disse vanvidssejladser. Jeg er åben over for alle gode forslag til, hvordan vi sikrer, at den slags ulykker ikke sker igen, siger han i en skriftlig udtalelse til TV 2.

Jeff Bell ønsker ikke at kritisere hverken politi eller andre myndigheder.

- Jeg har fuld tillid til at folk her i København vil gøre alt, hvad de kan for at undgå, at det her nogensinde vil ske igen, siger Jeff Bell.

Familien er blevet mødt med overvældende opbakning

Jeff Bell og hans hustru er taknemmelige for den støtte og opbakning, parret har fået, siden de ankom til København.

- Det kom virkelig bag på os, at så mange mennesker her havde hørt om Leah og om ulykken. Måske er det fordi, den slags ulykker sker meget oftere i USA, men vi er virkelig blevet mødt af en utrolig stor opmærksomhed og opbakning, siden vi kom til København, siger han.

Han fortryder ikke, at datteren rejste på udveksling i Danmark.

- Ulykker kan ske alle steder i verden. Hun var rigtig glad for at være i København og sit studie, og hun følte sig tryg og var glad. Det er det vigtigste for os at huske på, siger han

Tirsdag aften deltager familien Bell i en privat mindeceremoni, og de regner med at kunne få Leahs lig med hjem på søndag.

Tirsdag aften deltager familien Bell i en privat mindeceremoni, og de regner med at kunne få datterens lig med hjem på søndag.

- Der vil selvfølgelig være et stort tomrum, når vi rejser hjem uden Leah, men vi vil gøre vores bedste for at komme videre. Og vi vil huske København, selvfølgelig for den forfærdelige ulykke Leah var udsat for, men også for den kærlighed og omsorg, vi er blevet modtaget med, mens vi har været her, siger Jeff Bell.

TV 2 har i dag talt med faren til den ene af de amerikanske kvinder, der omkom i en vandscooter-ulykke i Københavns Havn lørdag aften. Faren har ønsket at stå frem og fortælle om sin datter og sætte et ansigt på hende. TV 2 er opmærksom på, at der er nedlagt navneforbud ift. ofrene for ulykken. Vi mener dog, at det vil være en indskrænkning af farens ytringsfrihed, hvis han ikke må få lov at stå åbent frem og fortælle om sin datter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik