Dansker drømmer om gul trøje i København

Enkeltstartsspecialisten Mikkel Bjerg giver sig selv lov til at drømme om det ypperste: At køre i den gule trøje i Danmark.

Af og til går selv de største ønsker i opfyldelse.

Det er torsdagens præsentation af tre danske Tour-etaper et bevis på. Det kan betale sig at drømme, og drømme er lige præcis hvad U23-verdensmesteren tillader sig at gøre oven på nyheden om en enkeltstart i København.

- Det motiverer mig sindssygt meget, at Tour-starten 2021 er i København. At det begynder med en enkeltstart, er endnu mere perfekt for en ryttertype som mig, siger Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT.

Er Touren 2021 et mål for dig?

- Ja, og jeg synes ikke, det er et urealistisk mål. Det ville måske være lidt urealistisk, hvis jeg sagde, jeg skulle have førertrøjen i København. Men det ville være specielt for en rytter som mig, der har kørt i Roskilde som juniorrytter, hvis jeg kunne starte i den gule trøje i Roskilde, lyder det håbefuldt fra den unge rytter.

Men Mikkel Bjerg er også realistisk, og derfor har han et personligt aber dabei med torsdagens nyhed.

- Egentlig er jeg lidt ked af, det allerede er i 2021. Det kommer til at være meget tidligt i min professionelle karriere, og det kan måske blive det springende punkt i forhold til, om jeg kommer med.

I Roskilde glæder man sig til, at Tour de France kommer til byen:

Tour de France lægger fra i Lorryland.

Drømme inspirerer 

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen er det dog et godt tegn, at U23-verdensmesteren i enkeltstart lader sig rive en lille smule med. Også selvom han endnu ikke har prøvet at køre for et hold på sportens øverste niveau, World Touren.

- At se Mikkel Bjerg i gult ville være en drøm, ligesom det var at få Tour de France til Danmark. Der er lang vej endnu for Bjerg, selvom han er en rigtig dygtig rytter, der har vundet U23-VM. Men drømmen skal være der! Det er dét, der skal inspirere de unge mennesker.

De tre danske Tour de France-etaper skal køres den 2., 3. og 4. juli.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik