"Dansk Tour-start var ikke givet", siger glad kronprins Frederik

På grund af sine franske rødder er kronprins Frederiks ekstra glad for, at Danmark skal være vært for Tour de France 2021.

Kongefamiliens særlige forhold til Frankrig giver den danske Tour de France-start i 2021 en ekstra betydning.

Det fortalte kronprins Frederik, da de tre danske Tour-etaper blev præsenteret på et pressemøde torsdag formiddag. Her lagde kronprinsen også vægt på, at det langt fra var givet, at Touren nogensinde skulle starte over 1200 kilometer væk fra den sædvanlige målby i Paris.

- Det er mange bække, der gør den store å, vi nu sejler på. Vi har fået Grand Depart i 2021, og det er et kæmpe mål, der ikke har været givet. Ledelsen i Tour de France vil gerne have en vis standard, så de kan sende noget stort ud til milliarder af seere, siger kronprins Frederik til TV 2 og tilføjer:

- Det er en sport, der bevæger sig uden for de stadions, andre sportsbegivenheder som regel er inden for. Dermed får vi nu et ’stadion’, der forholder sig ud foran ens cykel. At jeg så har franske rødder, det gør mig ekstra glad. Jeg var også med, da Giro d’Italia startede i Herning, og det var kæmpestort dengang. Men det her er jo en af de største top-tre begivenheder i verden.

Arbejdet med at få Touren til Danmark har stået på i syv år, hvor initiativtagerne og danske ministre jævnligt har været i kontakt med løbsdirektør Christian Prudhomme.

- Vi vil gerne styrke båndet mellem hverdagscyklister og de professionelle, siger Prudhomme om valget af Danmark som værtsland.

Ud over den særlige cykelkultur har Danmark har erfaringen med andre events spillet ind i beslutningsprocessen, fortæller kronprins Frederik.

- Christian Prudhomme har gentagende gange været på besøg i Danmark over de seneste tre-fire-fem år, og han er blevet mere og mere overbevist om, at vi kan løfte opgaven. Vi har god erfaring med at arrangere store sportsbegivenheder med verdensklang, og samtidig har vi glæden for cykling, slutter kronprins Frederik. 

Danmark skal lægge asfalt til tre etaper: En enkelt start i København, en etape fra Roskilde til Nyborg og en etape fra Vejle til Sønderborg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik