Dansk statsborger nægtet indrejse til EU: Ville ikke fjerne niqab

Kvinden, der rejste mod København, blev sendt med fly tilbage til Tunesien, hvor hun var rejst fra.

En kvindelig dansk statsborger blev onsdag i denne uge nægtet indrejse til EU, da hun landede i lufthavnen i den belgiske hovedstad Bruxelles.

Årsagen var, at hun var iført niqab - et tørklæde, der dækker hele ansigtet og kun viser øjnene - som hun nægtede at tage af. Grænsepolitiet kunne derfor ikke fastslå, om personen bag tørklædet var identisk med personen i det danske pas.

Det oplyser den belgiske minister for asyl og migration, Theo Francken, på Facebook

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter episoden over for TV 2.

- Udenrigsministeriets Borgerservice kan bekræfte, at en dansk statsborger er blevet nægtet indrejse i Belgien. Udenrigsministeriet kan ikke give yderligere informationer på grund af tavshedspligt i personsager, hedder det i udtalelsen. 

En niqab dækker næsten hele ansigtet.
En niqab dækker næsten hele ansigtet.
Foto: Foto: FADEL SENNA / Scanpix Denmark

Sendt tilbage til Tunis

Theo Francken skriver, at kvinden var på vej fra den tunesiske hovedstad, Tunis, til København.

- Efter hun havde nægtet at gøre sit ansigt synligt i Tunis, nægtede hun at gøre det i Zaventem (Bruxelles' lufthavn, red.). Vores grænsepoliti nægtede hende derfor at få adgang til Schengenområdet. Uden identitetskontrol, ingen adgang til vores område, skriver Theo Francken. 

Kvinden blev derfor fredag sendt tilbage til Tunis, oplyser ministeren.

Theo Francken skriver på Twitter, at han torsdag informerede sin danske, integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V), om sagen med den bortviste kvinde.

Belgien indførte i 2011 et forbud mod offentligt at bære den muslimske hovedbeklædning niqab, og i juli i år fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, at Belgien kunne fortsætte sit forbud.

Domstolen sagde i sin afgørelse, at forbuddet mod niqab tjener et formål ved at tjene den sociale sammenhængskraft - "beskyttelsen af andres rettigheder og frihed", og at dette "er en nødvendighed i et demokratisk samfund".

I Frankrig er der et lignende forbud, som her også omfatter burkaer. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik