Danmark delt i to - her kommer regnen til at sile ned

Store dele af Lorryland kan ende med at få store mængder regn i løbet af søndagen.

Selv om det vejrmæssigt har været en rolig søndag, så skal man ikke foranlediges til at tro, at det holder sig tørt resten af dagen.

Et lavtryk under udvikling bevæger sig fra den Engelske Kanal mod nordøst - direkte mod Danmark. Lavtrykket bevæger sig gennem den sydøstlige del af Danmark i aftenens løb, og i forbindelse med lavtrykspassagen vil der komme en del regn.

Allerede sidst på formiddagen breder regnen sig mod øst og nordøst, og her vil regnen så sile ned langt det meste af dagen.

Op til 10 millimeter i Lorryland

Jo nærmere man kommer på lavtrykscenteret, jo mere regn vil der falde. De sydøstlige egne kan derfor se frem til en søndag eftermiddag, som vil byde på relativt store mængder regn, hvor der samlet set kan falde op mod 20 millimeter regn, inden søndagen er helt omme.

I TV 2 Lorrys sendeområde kan man se frem til mellem 5 og 15 millimeter regn - mest i de syd- og østlige dele af regionerne, mens regnen ikke kommer til at sile så meget ned i det nordligste område.

Her kan du se, hvordan  regnen falder søndag eftermiddag.
Her kan du se, hvordan  regnen falder søndag eftermiddag.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Temperaturerne vil ligge på fem-seks graders varme, og når lavtrykket i nat har passeret Danmark, vil det efterhånden blæse op fra nordvest.

Risiko for glatte veje i nat

I takt med at lavtrykket bevæger sig videre, og det klarer op, falder temperaturerne i nattetimerne til omkring frysepunktet.

Samlede nedbørsmængder frem til søndag aften klokken 23
Samlede nedbørsmængder frem til søndag aften klokken 23
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Mange steder vil vejene dog være meget våde af søndagens regn, og derfor er der risiko for udbredt glatte veje natten til mandag og mandag morgen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik