Borgmester: Bandemedlemmer skal fjerne japansk pileurt på Vestvolden

Beskæftigelsesborgmesteren i København vil fuldtidsaktivere 24 bandemedlemmer. Men det kræver en lovændring og aktiv deltagelse fra politiets side.

Når et arbejdsløst bandemedlem under den verserende bandekrig i København skal have sig en alvorssnak med jobcenteret, hedder adressen Politigården i København.

For bandemedlemmerne er ofte truet eller forfulgt af rivaliserende bandegrupperinger, hvilket medfører, at deres blotte tilstedeværelse på et af byens jobcentre er til fare for medarbejdere og andre jobsøgende. Det skriver Berlingske. 

Men det faktum giver Københavns Kommune en udfordring. Kommunen er forpligtet til at aktivere alle ledige, men kan ikke aktivere bandemedlemmer ordentligt på grund af denne sikkerhedsrisiko.

Bandemedlemmer på kontanthjælp provokerer

Det huer ikke beskæftigelsesborgmesteren i København, Anna Mee Allerslev, Rad. V.

- Det er ekstremt provokerende og krænkende, når man ser bandemedlemmer lave kriminalitet, køre rundt i store biler med store smykker og hæve kontanthjælp på samme tid, siger hun til Berlingske.

Derfor er Anna Mee Allerslev nu klar med en ny plan.

Først vil hun gå i dialog med Københavns Politi og bede dem om at sikkerhedsvurdere bandemedlemmer, samt hvilket tilbud bandemedlemmet kan deltage i uden risiko for civile borgere og medarbejdere.

Dernæst vil hun - og det er også aftalt med hendes eget parti på Christiansborg - søge opbakning til at ændre loven, så man i kommunerne kan få lov til at aktivere en enkelt gruppe - bandemedlemmer - i langt højere grad, end tilfældet er i dag, hvor kravene til aktivering ifølge borgmesteren ikke er særligt strikse. 

De skal være til nytte

Formålet med det hele er, at bandemedlemmerne fremover skal fuldtidsaktiveres, hvis det står til Anna Mee Allerslev.

- Hvis man har kendt tilhørsforhold til en kriminel bande, så skal man være i gang fuld tid hele året rundt. Vi vil især gerne aktivere dem i det, som vi kalder nytteaktivering. Det ville for eksempel være oplagt at være med i den nytteaktivering, der foregår ude på Vestvolden, hvor man fjerner japansk pileurt og buskads. Der går nogle hardcore 3F'ere derude og sikrer, at de bruger sav og rive korrekt. Vi kan se, at mange via denne indsats går i uddannelse eller finder et job efterfølgende, siger Anna Mee Allerslev. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik