Begyndte med mobildisko: Nu køber nordmand dele af København

- Jeg har stort set bare købt og købt og købt og købt, lyder det fra manden selv.

Den eventyrlystne nordmand Ivar Tollefsen er for alvor gået på storshopping på det københavnske boligmarked.

Manden, der både kan skrive rallykører, skiløber og bjergbestiger på sit CV, har det seneste halvandet år opkøbt københavnske ejendomme for mere end syv milliarder danske kroner.

Det svarer ifølge Berlingske til hver fjerde handel af udlejningsboliger i København, målt på værdi. 

- Det er billigt

De skyhøje priser på det københavnske boligmarked synes ikke at skræmme nordmanden. Han mener tværtimod, at markedet er billigt i sammenligning med dets nordiske nabolandes.

Det fortalte han mandag, da TV 2 mødte ham iklædt Häglofs-jakke og med en Meny-indkøbspose i hånden som arbejdstaske.

- Danmark har været igennem et stort boligprisfald fra 2006 frem til 2011 og 12. Så er det begyndt at blive dyrere igen, men sammenlignet med Gøteborg, Stockholm, Malmø og Oslo, så virker København fornuftig, og der er vældig høj kvalitet på mange af ejendommene og en flot arkitektur, forklarer Ivar Tollefsen.

Ejendomseventyreren har blandt andet købt Danmarks største andelsforening Hostrups Have på Frederiksberg og dele af Ø-huset i Ørestaden. 

Planer om mere

Ifølge ham selv er han så glad for ejendommene, at han slet ikke har lyst til at spekulere i hurtige salg og hurtige penge. For ham handler det kun om en ting - nemlig, køb.

- Jeg er meget glad for mine ejendomme, så jeg sælger så lidt, jeg kan. Jeg har solgt en smule over de sidste 5-7 år, men jeg har stort set bare købt og købt og købt og købt, siger Ivar Tollefsen.

Og han har planer om at udvide sit københavnske territorium endnu mere.

- Vi har ikke bestemt os for, hvor meget vi vil købe. Vi ser på det, som det kommer. Ser det fornuftigt ud, så køber vi. Men det skulle ikke forbavse mig, hvis vi efter nogle år har købt en god del mere i København, end det vi har nu, siger han. 

Det hele begyndte med et mobildisko

Pengemanden lagde kimen til sin store formue, da han i 1975 grundlagde mobildiskoteket ’Rabbit Disco’, som i over ti år turnerede rundt i det norske natteliv.

I den forbindelse blev han offentligt kendt i 1986, da en af hans tidligere hovedleverandører af diskotekudstyr kom i økonomisk uføre og kidnappede Ivar Tollefsen i Heathrow Lufthavn.

Efter et døgns forhandlinger blev han løsladt, og engelsk politi pågreb gerningsmændene, der alle fik mellem 10 og 16 års fængsel. Under retssagen blev Ivar Tollefsen gentagende gange truet på livet og havde i perioder politibeskyttelse. 

Rallykører, skiløber og bjergbestiger

Med til den forunderlige fortælling om Ivar Tollefsen hører også, at han har slået rekorden for at krydse Grønland hurtigst på ski, at han har besteget bjerge i hele verden, og så var han den første nordmand til at deltage i rallyløbet Paris-Dakar. 

Og i dag har eventyreren så kastet sin kærlighed over boligmarkedet i København.

Her opkøber han primært ejendomme gennem sin virksomhed Fredensborg A/S og gennem selskabet Heimstaden AB. Han ejer ejendomme i både Norge, Sverige og Danmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik