Aftale på plads: Tusindvis af pendlere undgår at blive ramt af konflikt

Konflikten på lokalbanerne truede fra den 11. juni. Nu ser den ud til at være afblæst.

Kommunernes Landsforening, KL, og Dansk Jernbaneforbund har indgået forlig om overenskomst, der skal til urafstemning. Det skriver Kommunernes Landsforening i en pressemeddelelse.

En stor jernbanekonflikt truede fra den 11. juni. Konflikten lurede, efter at Dansk Jernbaneforbunds medlemmer afviste en tidligere overenskomst med kommunerne. 

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har indgået en balanceret aftale med Dansk Jernbaneforbund om ny overenskomst for lokalbanernes ansatte.

- Vi mener, at den nye aftale fortsat sikrer fornuftige rammer for, at lokalbanerne kan indrette den lokale transport efter passagerernes behov, samt for vores ansatte, skriver Peter Hvilshøj, administrerende direktør for Nordjyske Jernbaner i meddelelsen.

Kunne få betydning for 35.000 pendlere

Den nye aftale indebærer ud over generelle lønstigninger pensionsforbedringer og nye pauseregler.

Den skal nu til ny urafstemning.

Efter et flertal i Dansk Jernbaneforbund valgte at stemme nej til overenskomsten satte parterne sig sammen torsdag for at finde en løsning. Blev det ikke blive løst, ville det betyde problemer for op mod 35.000 daglige passagerer på en række lokalbaner.

Dansk Jernbaneforbunds 340 medlemmer har nu til 25. juni, til at stemme om den nye aftale.

Det var følgende strækninger, der var i fare for at blive ramt af konflikten:

- Østbanen, Tølløsebanen, Odsherredbanen, Nærumbanen, Frederiksværkbanen, Lille Nord, Hornbækbanen, Gribskovbanen, samt strækningerne Hillerød-Gilleleje og Hillerød-Tisvildeleje, som Lokaltog A/S driver, var i fare for at blive ramt.

Det samme gjaldt en række strækninger i Nordjylland. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik