92-årig må ikke komme på plejehjem - nu vil kommune se på sagen igen

Kommune vender på en tallerken og vil nu se på næsten blind 92-årigs ønske om at komme på plejehjem - noget kommunen ellers har afvist to gange.

Med begrundelsen at Einar Svend Flintrups tilstand med kommunens ord er blevet "både fysisk og psykisk" værre, tilbyder Helsingør Kommune nu at genbehandle den 92-årige mands ansøgning om at komme på plejehjem. Det skriver kommunen i en mail, som TV 2 har set, til familien Flintrups advokat.

Den 92-årige næsten blinde og dårligt gående mand med hjerteproblemer havde håbet, at en plads på et af kommunens plejehjem kunne give ham den tryghed og det sociale liv, som han savner i sit hjem i Ålsgårde, men kommunen har i to omgange afvist med den begrundelse, at han ikke opfylder kriterierne for at komme i betragtning til en plejebolig. 

Til familien Flintrups advokat skriver kommunen imidlertid nu: 

Du oplyser at forholdet nu er at Einer Flintrup har fået det både fysisk og psykisk værre. På den baggrund tilbagekalder Forebyggelse og Visitation fremsendte sag til Ankestyrelsen. Og planlægger snarrest muligt en ny genvurdering af sagen.

Kommunen oplyser desuden, at den nye vurdering vil foregå hjemme hos Einar Svend Flintrups.

- Situationen kan forandre sig

Margrethe Kusk Pedersen, der er leder af Kommunens Center for Sundhed og Omsorg, har tidligere forklaret til Helsingør Dagblad, at hun ikke kan udtale sig konkret om Flintrup-sagen. Hun oplyser, at en borgers situation "nogle gange forandrer sig."

 Det kan gå i begge retninger. Man kan blive mere selvhjulpen eller det modsatte. Og man er altid velkommen til at få sagen oplyst påny, siger hun til Helsingør Dagblad.

Helsingør Kommune har tidligere pointeret, at det dobbelt afslag er fuldt ud i overensstemmelse med de kriterier, som kommunen har for visitering til plejehjem.

Læge og plejehjem: Han er "plejehjemsmoden"

Til TV 2 fortalte Einar Svend Flintrup mandag, at han følte sig svigtet af kommunen.

- Jeg kan ikke sætte kopperne op i skabene, og jeg kan ikke tage mit tøj på. Det tager i hvert fald lang tid, og jeg føler mig meget utryg. Meget. Jeg kan ikke rigtigt forstå, at jeg skal have det sådan, siger Einar Svend Flintrup til TV 2.

Også hans datter, Lone Flintrup, er uforstående overfor kommunens afslag. Hun fortæller, at hun har oplevet episoder, hvor han har skåret sig på glasskår, og at de på grund af hans blodfortyndende medicin har haft svært ved at stoppe blødningen.

- Han kan ikke tage vare på sig selv, opsummerer Lone Flintrup.

Ifølge hende har både familiens egen læge og ét af byens plejehjem vurderet Einar Svend Flintrup til at være ”plejehjemsmoden”.

For et år siden skrev Helsingør Dagblad om en lignende sag, hvor en 101-årig kvinde fra kommunen heller ikke kunne få en plejehjemsplads, selvom hun havde svært ved at komme ud af sengen. Det blev beskrevet, hvordan kvinden til trods for, at hun havde slidgigt i knæ, ryg og hænder samt sukkersyge, havde fået tre afslag på to år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik