25-årig mand fra Hundested vinder turnering og 100 millioner kr

Johan 'N0tail' Sundstein har sammen med sit hold OG vundet finalen i The International 2019 og dermed 104 millioner kroner til deling.

104.400.000 kroner.

Det kan den 25-årige dansk/færøske Dota 2-spiller Johan Sundstein med gamernavnet 'N0tail' dele med sine holdkammerater.

Sammen med sit hold OG vandt han for andet år i træk finalen i The Internationale, der er verdensmesterskabet i strategispillet Dota 2, da de besejrede Liquid i finalen med samlet 3-1.

HVAD ER DOTA 2?

Et hold i Dota 2 består af fem spillere, som skal forsøge at ødelægge modstandernes base, hvilket fører til sejr. Spillet er altså et online strategispil og et af de mest spillede computerspil i verden.

Holdkaptajn Sundstein og OG blev også verdensmestre sidste år, hvilket indbragte dem 75 millioner kroner til deling.

Søndag eftermiddag var Johan Sundsteins familie samlet foran fjernsynet i hjemmet i Hundested for at følge OG's finale mod Team Liquid.

- Det er jo fantastisk. Vi er rørte. Det er vildt, og nu skal vi lige nyde det her. Jeg skal have noget tid til at synke det her. Det de har gjort lige nu, har jeg ikke ord for. Jeg er stolt.

- Han er et levende bevis på, at det kan lade sig gøre - med kæmpe arbejde og flid - at gå efter sine drømme. Det er han et godt bevis på, for det her kan jo næsten ikke lade sig gøre, siger mor Vivian Sundstein.

Sundstein er den mest vindende e-sportsstjerne

The International er i forhold til præmiepenge verdens største e-sportsturnering. I år har den en samlet præmiepulje på knap 230 millioner kroner - den største for et e-sportsarrangement nogensinde.

Sejren betyder, at Sundstein overhaler Kuro 'KuroKy' Takhasomi fra Liquid på listen over de e-sportsudøvere, der har tjent flest penge i sporten. Han får nemlig en personlig præmie på 3 millioner dollars - næsten 21 millioner kroner - og det bringer ham til tops på listen over de mest vindende e-sportsstjerner i verden.

Han har nu indtjent en samlet præmiesum på lidt over 46 millioner kroner ifølge siden esportsearnings.com.

Til sammenligning har danske Astralis, som er det mest vindende Counter-Strike-hold nogensinde, vundet 6,7 millioner dollars - knap 45 millioner kroner - i hele deres karriere.

The International afvikles i år i Shanghai i Kina.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik