22-årig kvinde fængslet i sag om spædbarnslig

Spædbarnet blev fundet nedgravet i Glostrup i oktober sidste år.

Spædbarnet blev fundet nedgravet i Glostrup i oktober sidste år.

En 22-årig rumænsk kvinde er blevet fængslet til 19. juli ved retten i Glostrup i sagen, hvor et dødt spædbarn 18. oktober sidste år blev fundet nedgravet i Glostrup.

Hun er sigtet for af nød eller frygt for vanære under påvirkningen af en ved fødslen fremkaldt svækkelse, forvirring eller rådvildhed, at have dræbt sit barn og krænket gravfreden eller begået usømmelig omgang med lig.

Kvinden har siden maj været internationalt efterlyst. Hun blev anholdt i Rumænien og derpå udleveret til Danmark. Hun ankom til landet mandag.

- Vi ser først og fremmest dette som en tragisk sag, hvor vi nu forhåbentlig kan få bragt endelig klarhed over hvad der skete, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose, Københavns Vestegns Politi ifølge en pressemeddelelse.

Fundet af håndværkere

Liget af spædbarnet blev fundet 18. oktober sidste år. Fundet blev gjort efter nogle håndværkere i området så en rød jakke eller trøje stikke op af jorden i området.

Få dage efter offentliggjorde politiet billeder af den røde hættetrøje, som liget var svøbt ind i, og samtidig kunne politiet offentliggøre en video, som et vidne havde optaget med en mobiltelefon. På optagelsen går en kvinde rundt i området omkring gerningsstedet iført en rød hættetrøje.

Obduktionen af liget af spædbarnet afslørede ikke dødsårsagen, men den viste, at barnet højst havde været i live to dage efter fødslen.

Bad rumænsk politi om hjælp

Politiet oplyste allerede i november sidste år, at det mente at have identificeret kvinden, som slog spædbarnet ihjel. Politiet oplyste dengang, at der formentlig var tale om en rumænsk kvinde, som var bosat i Danmark.

 I den forbindelse bad politiet det rumænske politi om hjælp til at identificere kvinden. Håbet var, at man kunne matche dna-materiale fra kvinden med dna fra spædbarnet. 

De rumænske myndigheder havde dog ikke dna fra kvinden. Dog fandt dansk politi dna i en lejlighed i Glostrup, som man mener, at kvinden boede i. Det er uvist, om det er dette dna, der har hjulpet politiet til nu at finde frem til kvinden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik