10.000 unge til drukfest - ekstra personale indkaldt på skadestue

Sidste års gymnasiedruk i Dyrehaven får myndigheder til at øge beredskabet, når traditionen gentager sig fredag.

Når op mod 10.000 unge fredag eftermiddag drager mod Dyrehaven nord for København for at fejre en ny årgang 1. g’ere, vil de være omgivet af et forhøjet beredskab på flere fronter.

Herlev Hospital, Røde Kors og Natteravnene har valgt at øge bemandingen på grund af de erfaringer, de gjorde sig sidste år.

- Jeg tror, alle blev overrasket over det drikkemønster, vi så sidste år, siger konsulent i Røde Kors, Frank Praefke.

Sanseløs druk

Traditionen med at fejre 1. g’erne i Ulvedalene i Dyrehaven begyndte som en skovtur for lærere og elever ved Ordrup Gymnasium for 30 år siden .

Siden er begivenheden vokset til flere sjællandske gymnasier, men de seneste år er det mest blevet omtalt i den brede offentlighed på grund af deltagernes sanseløse druk.

Sidste år måtte 180 deltagere en tur forbi Røde Kors’ samarittelte, 11 blev indlagt på hospitalet med alkoholforgiftning, og flere svævede mellem liv og død.

En 16-årige elev fra Rysensteen Gymnasium blev lagt i respirator med en promille på 4,0, efter han blandt andet havde drukket ren vodka.

Forhøjet beredskab

For at kunne håndtere de mange berusede unge forhøjer Herlev Hospital fredag beredskabet med en speciallæge og to sygeplejersker udover den normale skadestuebemanding. Region Hovedstadens akutberedskab har også et skærpet fokus på arrangementet:

- Region Hovedstadens Akutberedskab følger ligesom politiet og de øvrige beredskaber med i, hvordan puttefesten i Ulvedalene udvikler sig fredag den 18. august 2017. Akutberedskabets ambulancer er som altid på vejene og klar til at hjælpe borgere, der bliver akut og livstruende syge eller kommer til skade, oplyser Region Hovedstaden i en mail til TV2.

Røde Kors og Natteravnene opruster

Sidste års druk har også gjort indtryk på Røde Kors. Hjælpeorganisationen vælger i år at sætte ind med mere end en fordobling af antallet af samaritter.

Konsulent i Røde Kors Fran Praefke oplyser, at hjælpeorganisationen stiller med 15 samaritter og to læger til at tage sig af unge, der er kommet til skade eller har indtaget rusmidler.

Også Natteravnene vil være markant til stede med 58 frivillige, der vil dele vand ud til de unge og tilkalde hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi har kigget på, hvad der skete sidste år og har opgraderet, siger projektkonsulent i Natteravnene Berit Sandholt.

Nordsjællands Politi vil ikke ud med, om de afsætter ekstra ressourcer, men oplyser via politikredsens presseafdeling, at man vil ”bruge de ressourcer, der er nødvendige”.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik