03:46

Alle troede egentlig, at konstitueringen i Region Sjælland var faldet på plads, så socialdemokraten Heino Knudsen kunne sætte sig i formandsstolen. Men det er langt fra sikkert, at det ender sådan, fordi der er opstået kaos mellem partierne. Se indslag fra tirsdag. Video: TV 2 Lorry

Stolen vakler i Region Sjælland: DF kan ikke beslutte sig

I samarbejde med TV ØST

Dansk Folkeparti vil først i weekenden beslutte, hvem de vil pege på som formand for regionsrådet i Region Sjælland.

Heino Knudsen og de øvrige partier i regionsrådet i Region Sjælland holdes lidt længere på pinebænken, før de vil sige, om de vil pege på den ene eller anden kandidat til formandsposten i regionsrådet.

Læs også Region Sjælland: Konstituering ramt af halal-kaos

Partiet trak sig tirsdag fra konstitueringen efter et forløb, hvor først Enhedslisten blev sat udenfor konstitueringen med Socialdemokraterne, Liberal Alliance og SF om at pege på Heino Knudsen som formand for regionsrådet.

Efterfølgende signalerede Dansk Folkeparti, at de muligvis ville vende tilbage til konstitueringen – men det kommer til at trække ud, siger partiets spidskandidat Peter Jacobsen nu til TV ØST.

Oprindeligt var meldingen, at gruppen ville give sig selv en tænkepause på 48 timer. Men pausen bliver lidt længere, siger Peter Jacobsen. Først lørdag venter han, at der bliver truffet en beslutning.

Peter Jacobsen ønsker ikke at kommentere beslutningen yderligere på nuværende tidspunkt.

MANDATFORDELING I REGION SJÆLLAND

Socialdemokratiet: 14 
Venstre: 10 
Dansk Folkeparti: 6 
Det Konservative Folkeparti: 3 
Enhedslisten: 3 
SF: 2 
Radikale Venstre: 2 
Liberal Alliance: 1

Læs også Ulovligt: Ledige blev undersøgt af læge i jobcenter