Stadig håb forude for ny formand i Region Sjælland

Dansk Folkeparti er efter alt at dømme på vej tilbage til det politiske forlig i Region Sjælland, der sikrer Heino Knudsen (S) som borgmester.

Kradse udmeldinger fra Enhedslisten fik tirsdag Dansk Folkeparti til at forlade den brede konstitueringsaftale i Region Sjælland – og dermed potentielt true Heino Knudsens (S) muligheder for at blive formand for regionsrådet.

quote Vi vidste ikke, at Enhedslisten var ude, da vi trak os fra konstitueringen. Det sætter situationen i et helt nyt lys.

Peter Jacobsen, Spidskandidat, Region Sjælland, Dansk Folkeparti

Men allerede få timer efter, er partiet nu tilsyneladende på vej tilbage i konstitueringen.

Det siger Dansk Folkepartis spidskandidat Peter Jacobsen til TV ØST. Årsagen er, at Socialdemokraterne valgte at sætte Enhedslisten uden for døren.

- Vi vidste ikke, at Enhedslisten var ude, da vi trak os fra konstitueringen. Det sætter situationen i et helt nyt lys. Men nu har vi behov for i vores nye gruppe til at tænke os om, og så træffer vi en beslutning om to dage, siger han.

Peter Jacobsen understreger, at partiet ikke arbejder på at gå med i et forlig med Venstre, men at alternativet er at stå helt udenfor en konstituering i regionsrådet.

Socialdemokrater tror, DF kommer tilbage

Socialdemokraternes Heino Knudsen tror på, at Dansk Folkeparti vil vende tilbage til konstitueringen.

- Jeg har ingen grund til at tro, at Dansk Folkeparti ikke skulle være med i aftalen længere. Det er stadig den samme politiske aftale, der ligger til grund for samarbejdet. Den var Dansk Folkeparti begejstrede for, og det er den, der sætter en ny retning i regionen, siger Heino Knudsen.

Ud over Socialdemokraterne er SF og Liberal Alliance nu med i aftalen om regionsrådet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik