Fritstiller direktør for Roskilde og Køge sygehus: Får 2,9 millioner i fratrædelse

Direktøren for Sjællands universitetshospital, sygehusene i Køge og Roskilde, Henrik Villadsen, er blevet fritstillet. Direktøren får 2,9 millioner i fratrædelsesgodtgørelse.

Direktionen i Region Sjælland har besluttet at fritstille sygehusdirektør Henrik Villadsen fra Sjællands Universitetshospital. Hospitalet er en paraply for sygehusene i Roskilde og Køge. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Fritstillingen kommer få uger efter en omfattende sparerunde på sygehusene, der især stammede fra budgetoverskridelser på netop Sjællands Universitetshospital.

Henrik Villadsen har været direktør for sygehuset i fem år.

- Sygehuset bevæger sig nu ind i en ny fase, som kalder på nye kræfter. Det er nu den daglige drift samt samspillet med øvrige sygehuse og parterne i det nære sundhedsvæsen, der skal mere i fokus i overensstemmelse med Regionsrådets strategi, siger Per Bennetsen, der er administrerende direktør i Region Sjælland.

Får 2,9 millioner i gyldent håndtryk

Den nu fyrede direktør skal dog næppe bekymre sig om penge lige foreløbig.

Fratrædelsesaftalen indebærer nemlig, at Henrik Villadsen fritstilles og modtager løn svarende til 2,9 millioner kroner i perioden.

Det sker i overensstemmelse med de vilkår, der er gældende for hans ansættelsesforhold.

Fyringen og det deraf udløste gyldne håndtryk sker, mens Region Sjælland er i færd med at undergå massive besparelser. 

For knap en måned siden oplyste Region Sjælland, at et underskud i budgettet for 2019 betyder, at regionen forventer at afskedige en del af de ansatte.

På Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge skal man vinke farvel til medarbejdere svarende til 215 årsværk, oplyste regionen. Desuden nedlægges 145 ubesatte stillinger.

Uenighed om strategi og udvikling

Henrik Villadsen selv peger på uenigheder om strategien og udviklingen af driften som årsagen til bruddet.

- Der er forskellige synspunkter om den strategiske- og driftsmæssige udvikling af universitetshospitalet, og derfor er det naturligt, at vejene må skilles. Jeg ser frem til nye ambitiøse udfordringer og glæder mig fortsat til at løse opgaver i det danske sundhedsvæsen til gavn for patienterne, siger han i pressemeddelelsen.

Rekrutteringen af en ny sygehusdirektør til Sjællands Universitetshospital vil straks blive sat i gang. Torben Dencker Rasmussen, sygehusdirektør på Holbæk Sygehus, er indsat som konstitueret sygehusdirektør ved Sjællands Universitetshospital.

TV 2 Lorry besøgte et af de sygehuse, hvor ansatte protesterede mod den massive fyringsrunde. Se indslaget herunder:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik