Region Sjælland giver grønt lys til nye diabetesklinikker

Mandag aften har regionsrådet godkendt planerne om et nyt diabetescenter i Region Sjælland.

Mandag aften har regionsrådet i Region Sjælland godkendt et samarbejde med Novo Nordisk Fonden, som skal bringe et helt nyt diabetescenter til regionen.

Det fortæller regionsrådsformand, Heino Knudsen (S), til TV ØST.

- Vi har godkendt planerne og drejebogen for de aktiviteter, der skal være i vores diabetescenter i Region Sjælland. Det giver et fantastisk løft til diabetesbehandlingen i Region Sjælland på en række områder, både i forhold til forskning og forebyggelse, siger han.

Et løft til rekrutteringen

Regionsrådet har også godkendt at arbejde videre med lave en decentral model, hvor der i stedet for ét diabetescenter som i landets andre regioner, bliver fire lokalafdelinger i henholdsvis Holbæk, Slagelse, Nykøbing Falster og Køge. 

Er I sikker på, at I kan tiltrække den arbejdskraft, der er nødvendig?

- Ja, det føler jeg mig overbevist om, at vi kan. Faktisk tror jeg, at det her er et rigtig stærkt løft til rekrutteringsopgaven i Region Sjælland, siger Heino Knudsen.

- Det handler jo om at få skabe nogle interessante stillinger, hvor der også kan forskes og arbejdes med forebyggelse i hele vores geografi. Det er et område, hvor vi traditionelt godt kan rekruttere, så jeg tror, det bliver en styrke.

42.000 diabetespatienter

Den aftale, regionsrådet i dag har godkendt, er betinget af, at bestyrelsen i Novo Nordisk Fonden gør det samme. Men fonden har allerede bevilget godt 6,5 milliarder kroner til fire regionale centre. 

Det er en privat virksomhed, som I har inde over finansieringen. Har I gjort jer nogle tanker om det?

- Det har vi. Når man går ind i sådan et samarbejde her, så skal man sikre, at rammerne er i orden. Jeg er helt tryg ved de aftaler, der ligger, og det skal jeg også være. Det handler jo om at give en rigtig stor gruppe af vores borgere, som lider af diabetes, en god behandling og gøre det nemmere og mere smidigt at være diabetespatient, siger Heino Knudsen.

Bestyrelsen i Novo Nordisk skal behandle sagen den 4. september.

Der er mere end 42.000 personer i Region Sjælland, der lider af diabetes. 10.000 af disse patienter vil årligt kunne blive behandlet på det nye Steno Diabetes Center Sjælland. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik