Millionregning til Region Sjælland for elev-sjusk

Region Sjælland skal betale en stor bøde for ikke at have ansat nok elever.

Over 40.000 virksomheder skal betale bøder for ikke at have opfyldt deres mål for praktikpladser i 2018.

Og en af de store syndere er Region Sjælland. Det viser en aktindsigt, TV2 Øst har fået.

Regionen skal betale 1.214.779 kroner, fordi den manglede at ansætte 160 elever – hovedsageligt sosu-elever og lægesekretærelever. Det er den fjerde største bøde i hele landet.

Det møder skarp kritik fra Erhvervsskolernes Elevorganisation:

- Jeg synes, det er forrykt, at man går ud og siger til virksomheder, at de skal tage samfundsansvar, og så gør offentlige institutioner det ikke en gang, siger Maja Mørk, der er formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation og fortsætter:

- Det sender jo et signal om, at det der samfundsansvar, det er heller ikke noget, virksomhederne behøver at tage, for hvis man skal tage staten seriøst, så skal de feje foran deres egen dør, før de fejer foran andres.

Regionen vil gøre det bedre

Hos Region Sjælland erkender man, at det langt fra er tilfredsstillende:

- Vi har ikke gjort det godt nok, vi mangler i 2018 160 elever, men meget af det er kommet an på, at vi har måtte lave en økonomisk opbremsning, og når vi på den ene side fyrer vores medarbejdere, så er det rigtigt svært med den anden hånd at begynde at ansætte elever, men det er langt fra godt nok, siger Gitte Simoni (DF), der er udvalgsformand for arbejdsmiljø og rekruttering i Region Sjælland.

Men som offentlig institution har I så ikke et ekstra ansvar for at løfte opgaven med at tage elever?

- Jo, det har vi helt klart, vi skal gå foran og inspirere erhvervslivet til at tage elever, og derfor er jeg også rigtig glad for, at vi allerede her i 2019 kun mangler at optage 25 elever for at være i mål i år, siger Gitte Simoni.

I Region Sjælland er der nu kommet øget fokus på at ansætte elever:

- I udvalget er vi meget opmærksomme på, at vi får de elever, vi skal have, vi er allerede tæt på at være i mål i år, men vi ser på, hvad kan vi gøre ekstra for at få elever netop for at tage det her ekstra store samfundsansvar, siger Gitte Simoni.

Pengene, Region Sjælland skal betale, vil blive fordelt på de andre regioner, der har været bedre til at ansætte elever.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik