Længe ventet opdatering af Sundhedsplatformen er udskudt

Den udskældte Sundhedsplatform skulle have været opdateret til november. Men nu er den udskudt i tre måneder.

Den har fået rigtig meget kritik, Sundhedsplatformen. Og i lang tid har det lydt, at det nok skulle blive bedre. Når først den elektroniske patientjournal blev opdateret, ville mange af de frustrationer, læger og sygeplejersker oplever med den dagligt, være fortid.

Men nu kommer sundhedspersonalet til at vente tre måneder længere. Opdateringen skulle have været klar til november, men nu bliver det først til februar.

Det oplyser Region Sjælland og Region Hovedstaden tirsdag i en fælles pressemeddelelse.

 -  Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg ville hellere have, at vi fik et velfungerende system nu eller til november og ikke først til februar, siger formanden for Overlægeforeningen og overlæge på Holbæk Sygehus, Lisbeth Lintz.

To it-systemer

Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner har i løbet af sommerferien besluttet, at opdateringen af landspatientregistret, det såkaldte LPR3, skal udskydes til 2019. Og for at undgå, at personalet skal lære nyt om to forskellige it-systemer tæt på hinanden, har man så i Region Sjælland sammen med Region Hovedstaden valgt også at udskyde opdateringen af Sundhedsplatformen.

- Vi må også være realistiske og sige, at det er jo ikke først gang, it-systemer bliver forsinket. Eller at der er problemer med at at få det til at gøre det, det skal, og man derfor må man udsætte. Så derfor kommer det ikke som den helt store overraskelse, siger formanden for overlægeforeningen.

Håber tiden bliver brugt godt

Nu håber hun så, at den ekstra tid kan være en hjælp for personalet, så de ikke skal bøvle alt for meget med it-systemet når så opdateringen kommer.

- Jeg synes, det er positivt, at man prioriterer kvalitet fremfor tid. At man så siger, at det her skal være i orden og derfor må det udsættes i tre måneder. Hellere det, end man forcerer ting igennem, der ikke er i orden. For det synes jeg, vi har oplevet rigtig meget dårligt med i forbindelse med Sundhedsplatformen, siger Lisbeth Lintz.

Ærgerlig regionsrådsformand

Regionrådsformanden i Region Sjælland synes også, det er en skam, der kommer til at gå ekstra tid inden Sundhedsplatformen bliver opdateret

- Det er rigtig ærgerligt, at de lovede forbedringer for personalet ude på hospitalerne nu bliver forsinket. Konsekvensen af udskydelsen af LPR3 er, at forbedringerne til Sundhedsplatformen desværre også må udskydes. Men andre forbedringer kan gennemføres og endda fremrykkes. Jeg tager derfor til efterretning, at administrationens undersøgelse af de forskellige scenarier har ført frem til en anbefaling af en samlet igangsætning i starten af februar, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik