Lægemangel koster kassen: Patienter må sendes ud af regionen

I 2016 brugte Region Sjælland 700 millioner ekstra på behandle patienter ude af regionen eller på privathospitaler. Årsagen er lægemangel.

I alt 150 læger mangler der på regionens sygehuse og det kan efterhånden mærkes på bundlinjen i Region Sjælland, som alene i 2016 brugte 700 millioner kroner på at sende patienter enten til privathospitaler eller ud af regionen for behandling.

Der er nemlig alt for få læger i vores område.

- De 700 millioner kroner svarer jo næsten til et af vores små sygehuse, det svarer til et budget lidt under det, som er gældende i Nykøbing Falster. Så det er rigtigt mange patienter, vi kunne gøre mere for, fortæller sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, Vagn Bach.

Alt i alt behandlede Region Sjælland patienter udenfor regionen for 2,6 milliarder kroner sidste år.

Kan ikke selv overholde garanti

Det er blandt andre patienter som 72-årige Niels Peder Galsgaard fra Rødvig Stevns, der må rejse langt for behandling.

Han er egentlig knyttet til Sjællands Universitetshospital i Roskilde, men da de på grund af manglende læger ikke kan overholde udredningsgarantien på 30 dage, må han tage turen til Hamlet i Søborg, som han er blevet henvist til.

- Jeg skal derind og have undersøgt, om jeg skal have en pacemaker, fortæller han.

Politiker vil have læger til regionen

Folketinget har allerede kigget på lægemanglen tilbage i februar, hvor sundhedsudvalget blev enige om fire punkter, som skal sikre en bedre lægedækning. Dog handlede aftalen ikke meget om lægerne, der mangler på regionens sygehuse.

- Vi er nødt til at få nogle læger til vores region, sådan så vi kan tilbyde de her behandlinger selv, lyder det fra sundhedsordfører Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti.

Ifølge hende var lægeaftalen primært møntet på de almen praktiserende læger. Men et tiltag kunne være en lægeuddannelse i eksempelvis Roskilde.

- Vi ved, at mange af de læger, der tager en uddannelse til provinsen og andre steder i København, jamen de bosætter sig og det har vi også brug for i Region Sjælland.

Ifølge Region Sjælland lå forbruget på privathospitaler i 2016 på i alt 200 millioner kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik