Formand tror på regionernes overlevelse efter valgsejr til rød blok

Formanden for Region Sjælland vurderer, at regionenerne vil bestå efter valgsejren til rød blok.

Det skabte rystelser i regionerne, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) flankeret af fem andre ministre den 16. januar præsenterede regeringens sundhedsudspil.

For regeringen ville i sit udspil nedlægge landets fem regioner og i stedet erstatte dem af 21 sundhedsfællesskaber, der skulle bygges op omkring de nuværende akutsygehuse.

quote Det her handler ikke om regionsrådets overlevelser eller mit eget job, men det handler om, hvordan vi får skabt det bedste sundhedsvæsen.

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland

Målet var ifølge regeringen blandt andet at sikre, at behandling af folkesygdomme som diabetes, kol og hjertekarsygdomme sker hos den praktiserende læge tættere på borgerne frem for på sygehuse, der kan ligge længere væk.

Men efter gårsdagens folketingsvalg og sejr til rød blok lader planerne om nedlæggelse af regionerne til at blive lagt i graven, vurderer regionrådsformanden i Region Sjælland, Heino Knudsen (S).

- Det er klart, når alle partier i rød blok har været ude at sige, at man gerne vil bevare regionerne og fortsætte den struktur, man har. Men selvfølgelig skal man se på, hvordan vi i fremtiden blandt andet løser flere opgaver tættere på vores borgere, siger Heino Knudsen.

- Derfor er det her valgresultat rigtig godt for sundhedsvæsnet, fordi det her handler ikke om regionsrådets overlevelser eller mit eget job, men det handler om, hvordan vi får skabt det bedste sundhedsvæsen, tilføjer regionrådsformanden.

Nye opgaver på vej til regionerne

Heino Knudsen forudser samtidig, at der vil være flere nye opgaver på vej til landets fem regioner.

- Vi beskæftiger os i forvejen med miljøopgaver og gør det godt på det område, så det ansvarsområde kunne godt blive større. Så jeg tror, der vil komme ændringer både i opgaveportefolie i fremtiden, men også i fremtiden skal vi være bedre til at løse flere opgaver i fællesskab med kommaerne. Det er vi allerede i gang med sammen med kommunerne, og det kommer vi til at snakke endnu mere med regeringen om, siger Heino Knudsen.

Det kan blandt andet være brugen af telemedicin til regionens borgere, som, regionrådsformanden ser, kan blive endnu større.

- Hvis man bor i yderområderne, kan borgerne i stedet for at køre langt til et hospital få deres konsultation på en skærm derhjemme eller sammen med sygeplejerske på det lokalesundhedscenter. Den omstilling vil vi rigtig gerne tilbyde til vores borgere. Det er også det, mit eget parti, Socialdemokratiet, på Christiansborg vil. Derfor vil der komme ændringer, siger han.

Hårdt pres på 18.000 ansatte

Heino Knudsen glæder sig desuden over, at de cirka 18.000 ansatte i Region Sjælland nu kan få arbejdsro, hvis planerne om nedlæggelsen af regionerne droppes.

- Jeg er virkelig glad for det på vegne af de mange dygtige medarbejdere, vi har. For det har været en lang, lang periode med stor usikkerhed om, hvad der kommer til at ske. Derfor er jeg dybt imponeret over den indsats, som de leverer hver eneste dag, men også hvordan de bare har knoklet videre, selvom der har været usikkerhed omkring deres job, siger Heino Knudsen.

Der har hos Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance været ønske om at nedlægge regionerne. Men spørgsmålet har imidlertid splittet Venstre, hvor flere advarede om at fjerne det folkevalgte led i sundhedsvæsenet.

Blandt andre formanden for Danske Regioner og Venstre-politiker Stephanie Lose har talt imod en nedlægges, og flere stemmer i baglandet har bakket hende op.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik