Alle med i budgetforlig - undtagen borgmester: "Jeg blev smidt ud"

I Stevns er der indgået et bredt budgetforlig uden om borgmesteren. Nu langer borgmester Mogens Haugaard Nielsen ud efter borgmesterkandidat Steen S. Hansen (S).

Bølgerne går højt efter budgetforliget i Stevns Kommune.

Borgmester Mogens Haugaard Nielsens nye lokalliste, Nyt Stevns, er som det eneste parti i byrådet ikke med i forliget, der forleden blev præsenteret.

quote Sagt på en anden måde; jeg bliver simpelthen smidt ud fra mødet.

Mogens Haugaard Nilsen, borgmester, Stevns 

Mogens Haugaard Nilsen mener, at den socialdemokratiske borgmesterkandidat Steen S. Hansen har givet en forkert udlægning af forhandlingsforløbet. Til Dagbladet Køge har han udtalt, at borgmesteren med kort varsel udeblev fra andet møde under budgetforhandlingerne, fordi han skulle til møde med beredskabet.

Da Mogens Haugaard Nilsen flere dage senere dukkede op til forhandlingerne, var aftalen forhandlet på plads. Men det forløb kan borgmesteren ikke genkende.

- Steen S. Hansen udtaler, at jeg ikke deltog i det første møde. Det er direkte uhæderligt at sige, fordi jeg var til det første møde, hvor jeg fremlagde Nyt Stevns' budgetforslag. Dagen efter, hvor vi havde møde igen og var blevet indkaldt med meget kort varsel, kunne jeg ikke deltage grundet mine borgmesterforpligtigelser, som jeg også har, siger borgmester Mogens Haugaard Nielsen til TV ØST.  

Derfor fremsendte Mogens Haugaard til andet møde alle budgetforslag fra Nyt Stevns og bad om at få dem implementeret i det samlede budget og så frem til det tredje møde.

- Til det tredje møde, hvor jeg møder op, bliver jeg simpelthen bedt om at forlade mødet. Sagt på en anden måde; jeg bliver simpelthen smidt ud fra mødet.

quote Det er uhørt, at man ikke dukker op til en budgetforhandling, når man selv har accepteret mødet.

Steen S. Hansen, borgmesterkandidat, Soc.Dem. 

Borgmester: Det er udemokratisk

Du har kaldt den her proces udemokratisk. Hvorfor det?

- Det er den fordi, vi (partierne red.) blev indkaldt hver for sig, så jeg havde ikke mulighed for at høre, hvad for eksempel Venstre og Borgerlisten sagde. Det har jeg selvfølgelig behov for, når jeg skal være med til at styre et samlet budget på plads, svarer Mogens Haugaard Nielsen. 

Hvad mener du om det fremlagte budget?

- Jeg ville gerne have haft indflydelse på budgettet, for nu er det en ren gavebod med et overforbrug, som i den grad kommer til at ramme borgerne og især i administrationen i Stevns Kommune. Vi har i lang tid kæmpet med at få sagsbehandlingstider og svarfrister til borgerne ned, men med de udefinerede rammebesparelser, som nu ligger, bliver vi sat rigtig meget tilbage, svarer borgmesteren.

Spidskandidat: Vi kan ikke starte forfra

Hos Socialdemokratiet har man dog en anden opfattelse af forløbet i forhandlingerne. Ifølge Steen S. Hansen aftalte alle parterne møderækken, ligesom alle blev indkaldt via kalenderen.

- Det er uhørt, at man ikke dukker op til en budgetforhandling, når man selv har accepteret mødet. Jeg skal ikke blande mig i den strategi, som han har valgt. Men han skal ikke beskylde os for at have smidt ham ud, for det har vi ikke, siger Steen S. Hansen og tilføjer:

- Jeg skrev i en mail til Mogens Haugaard Nielsen, at vi fortsatte møderækken med Borgerlisten Stevns og Venstre. Han var derfor ikke inviteret med til mødet.

Hvorfor var han ikke inviteret med?

- Vi havde siddet og forhandlet i fem en halv time, så kan man ikke starte en forhandling op fem en halv time efter og starte forfra på nul. Det er ikke mig, der er Mogens Haugaard Nielsen, som har meldt afbud til flertalsgruppen, svarer Steen S. Hansen. 

- Det er sådan, når man laver budgetforhandlinger. Politik er for dem, der er til stede.

Hvorfor blev Nyt Stevns ikke inviteret til et møde sammen med Borgerlisten Stevns og Venstre?

- Fordi sådan er politik. Sådan er det også på Christiansborg. Hvis ikke man er til stede i forhandlingen, så må man prøve at finde ud af, hvordan folk kan være til stede. Derfor måtte vi prøve at tage et møde med Mogens Haugaard Nielsen alene. Han fremsatte sine krav skriftligt, og det er uhørt. Det gør man ikke. Budgettet er årets vigtige politiske opgave at få igennem.

Den socialdemokratiske spidskandidat forholder sig roligt i forhold til Mogens Haugaard Nielsens kritik af det fremlagte budget, som han kritiserer for at være en ren gavebod.

- Jeg har et notat fra direktionen, hvor de udtaler, at budgettet er fuldt forsvarligt, siger Steen S. Hansen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik