Minister forbyder salg af hybenroser

Et handelsforbud skal hjælpe med bekæmpelsen af en stribe invasive plante-arter.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, Venstre, vil nu have forbudt salget af den invasive plante hybenrose, eller rynket rose, som den også kaldes.

Planten blev indført i 1800 tallet som prydplante, men har siden udkonkurreret nogle af de arter, der repræsenterer den oprindelige danske natur, f.eks klitrosen.

DE 18 ARTER, SOM ER UDVALGT TIL NATIONALE HANDELSFORBUD, ER 15 PLANTER OG TRE DYR.

Hjælpende hånd fra ministeren

Blandt andet kommunerne i Nordsjælland har brugt masser af tid og kræfter på at bekæmpe hybenrosen. Nu kommer der så en hjælpende hånd fra miljø- og fødevareministeren, der barsler med en national handlingsplan mod 18 invasive arter, herunder hynebrosen.

- Det er sund fornuft, når vi ser på den indsats kommunerne har lagt i f.eks. bekæmpelse af rynket rose i naturen. Et forbud mod handel vil sikre, at bekæmpelsen ikke underminineres af, at man samtidig kan købe hybenroser på en planteskole, siger Esben Lunde Larsen. 

I august sidste år blev det ulovligt at holde, avle eller handle med 37 forskellige invasive dyre- og plantearter i EU. De 12 af dem findes i Danmark.

Med den nye handlingsplan tager ministeren yderligere et skridt for at beskytte den danske biodiversitet. 

- Handlingsplanen skaber en god og fornuftig sammenhæng mellem de forskellige tiltag, som vi har på området for invasive i arter, konstaterer miljøministeren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

Shelterplads udsat for hærværk

playFriske spor fra knallerter: Populære shelterpladser udsat for hærværk

default_thumb

playMose dækket af lerduer og haglskåle stod i forfald - nu hersker naturen igen

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere