Parkerings-kaos på hospitalerne: "Fuldstændig uanstændigt"

Der hersker kaotiske tilstande på hospitalernes parkeringspladser i Region Hovedstaden.

Hospitalerne i hovedstadsområdet bliver større - men parkeringsforholdene kan ikke følge med.

Og det giver frustrationer hos patienter og pårørende.

Mange af jer har i dag skrevet til os om oplevelser, når I skal af med bilen: Ord som 'håbløst', 'kaos' og 'uanstændigt' går igen og igen. 

- Rigshospitalet er fuldkomment håbløst, det er ufattelig dårligt, at man skal bruge så lang tid for at finde en p-plads. Dette gælder både for patienter og pårørende, skriver Eva Lund Holbek på TV 2 Lorrys Facebookside.

Især to hospitaler er i fokus: Rigshospitalet i København og Hvidovre Hospital på Vestegnen.

Det sidste sted blev i går forværret yderligere, da man gik i gang med en større ombygning.

De mange ændringer har fået frustrationerne til at flyde over blandt patienter og pårørende. På vores facebookside har en stor del af jer i dag fået lidt luft:

- Var på Hvidovre Hospital i går 7.2. Total kaos. Vejen fra Hvidovrevej er pludselig blevet ensrettet, skriver Birgit Vestel.

- Uanstændigt at man skal sidde og være hamrende nervøs for at få en bøde, hvis man er på hospitalet - hvis man da er så heldig at ha' fundet en parkeringsplads i nærheden... lyder det fra Helle Nicholson.

Over 100 parkeringstrætte borgere har fortalt om deres kvaler på vores facebookside. Og de mange kvaler er da også noget ledelsen på hospitalerne er klar over:

- Når man kommer på hospitalet, har man mange andre ting i hovedet end parkering. Det er vi selvfølgelig opmærksomme på, og forsøger at skilte os ud af det, siger Mette Gliese, der er servicechef på Amager & Hvidovre Hospital.

Nu arbejder man på en bedre løsning på Hvidovre.

- Vi sørger for, at de p-pladser, der er tættest på hospitalet, også er forbeholdt patienter og pårørende. Det gør vi bl.a. ved at holde øje med, hvem der holder der, siger servicechefen. 

Også ledelsen på Rigshospitalet er klar over at de store parkeringsproblemer.

- Vi er helt med på, at det giver nogle frustrationer, og dem må vi prøve at håndtere, siger Lars Buhl, der er souchef for Servicecentret på Rigshospitalet.

Lars Buhl håber dog, at problemet vil blive mindre i 2018.

- Vi håber, at når Nordfløjen bliver færdig i 2018, at det kan frigive nogle flere pladser til parkering, og på den måde give et bedre flow.

Hospitalerne i Hovedstadsområdet bliver bedre og større - men byggeriet for at nå dertil, er noget, der tærer på kræfterne. Ikke mindst hos patienter og pårørende - der dag efter dag må finde ekstra tålmodighed i jagten på en parkeringsplads - eller ekstra energi, fordi den ledige P-plads ligger langt fra hospitalet.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik