Partier vil have kvindelig borgmester i Egedal - men ikke den samme

Flere kandidater pegede på sig selv ved valgdebatten i Egedal. Én ting var både K, RV og Alternativet dog enige om: det skal være en kvinde.

Hvem skal være borgmester, hvis det står til dig? 

- Det skal jeg.

Du skal være Egedals første kvindelige borgmester?

- Nemlig.

quote Kvinder de er lidt anderledes end mænd

Charlotte Haagendrup, spidskandidat Konservative, Egedal

- Kvinder de er lidt anderledes end mænd. Vi kan godt være lidt bløde, men vi kan også være benhårde. Vi kommer til at se en kommune, der har en økonomi, sådan så vi kan sætte fokus på den kernevelfærd, vi skal have, siger Charlotte Haagendrup, der er spidskandidat for Konservative i Egedal. 

Hos Radikale Venstre vil de også have en kvindelig borgmester. Men ikke Charlotte Haagendrup. I stedet peger spidskandidaten Rikke Mortensen på sig selv som kandidat til borgmesterposten.

- Det gør jeg selvfølgelig. Modsat de to andre (Charlotte Haagendrup og Karsten Søndergaard, red.), der har to borgmestre tidligere borgmestre som formænd, så fik jeg tredjeflest personlige stemmer ved seneste valg, og overgik de to, siger Rikke Mortensen og tilføjer:

- Så det bliver selvfølgelig mig.

Hos Alternativet ser man gerne en kvindelig borgmester i Egedal Kommune. Men her peger spidskandidaten Jeannett Tankred ikke på sig.

- Umiddelbart er vi i valgforbund med Radikale, og jeg ser gerne en kvinde på borgmesterposten, siger Jeannett Tankred.

Dermed er der lagt op til endnu en gyser, da både Venstre, Socialdemokratiet og SF også ser sig selv som potentielle borgmesterkandidater.

Se alle politikernes svar herunder:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik