Ulovlige valgplakater taget ned: Nu venter regningen

Mandag samlede 10 kommunale medarbejdere ulovlige valgplakater sammen i Københavns Kommune.

Mandag gik ti medarbejdere fra Københavns Kommune i sving med at frigøre lygtepæle for de sidste rester af valgkamp.

Klokken 23.59 torsdag var der sidste frist for at fjerne valgplakaterne efter folketingsvalget, hvis man ikke ville risikere, at Københavns Kommune gjorde det og tog sig betalt for det. Trods udsigten til en regning, er det ikke alle politikere, der har fået plakaterne ned i tide.

Kommunen forventede, at man vil fjerne mindst 250 plakater mandag, der ikke er taget ned i tide.

Det koster partiet mellem 170-230 kroner per plakat, der stadig hænger i Københavns lygtepæle efter fristen. Den nøjagtige pris bliver beregnet, når kommunen ved, hvor høje udgifterne til at tage plakaterne ned bliver.

Før nedtagningen mandag var der allerede indsamlet tusindvis af plakater i Københavns Kommune.

De er blandet andet blevet indsamlet, fordi de hang ulovligt ved eksempelvis at være til fare for trafikken. Andre er nedtaget, da de hang løst, fordi de manglede strips.

To uger inde i valgkampen havde kommunen allerede fjernet 2.701 ulovlige valgplakater.

 

Man forventer at have et samlet overblik over plakaterne på fredag. Partierne bliver orienteret om, hvor mange plakater der er samlet, og at de gerne må hente dem.

Deadline for nedtagning af plakater fra EP-valget var mandag i sidste uge, mens plakaterne fra Folketingsvalget seneste skulle være nede klokken 23.59 i torsdags.

Det er Teknik- og Miljøforvaltningen, der står for nedtagning af plakater i Københavns Kommune.

Rettelse: TV 2 Lorry har tidligere skrevet, at der inden mandag allerede var taget over 5.000 ulovlige valgplakater ned. Det er imidlertid ikke korrekt. To uger inde i valgkampen oplyste kommunen, at man  havde fjernet 2.701 ulovlige valgplakater.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik