Partier åbner for at kommuner inddriver gæld

Flere kommuner i Hovedstadsområdet kræver nu, at selv få lov til at inddrive skatteglæd. Det er en reaktion på at SKAT's inddrivelsessystem,EFI, er delvis lukket. En række skatteordførere er åbne over for, at give kommunerne lov til at inddrive gæld, indtil Skats system igen er på fode igen.

Hvis kommunerne selv vil inddrive deres gæld, så skal de have lov til det. Men kun indtil Skat er tilbage på sporet.

Det mener en række af Folketingets skatteordførere. Opgaven med at inddrive gæld har ligget hos Skat siden 2006, men den delvise lukning af Skats inddrivelsessystem, EFI, betyder, at gælden ikke bliver betalt til stor frustration hos kommunerne.

Derfor ønsker mange kommuner at gøre som i Allerød Kommune, hvor man selv har inddrevet gæld, og derfor ikke så hårdt ramt som andre kommuner.

Hos Dansk Folkeparti forstår man kommunernes frustration, men opgaven skal stadig ligge hos Skat.

-Jeg er meget åben over for, at kommunerne selv kan gøre noget i den her svære, men forhåbentlig også midlertidige situation, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær.

- Men fremadrettet skal det helst være sådan, at Skat selv kan løfte opgaven.

Det samme mener man hos Venstre.

- Hvis det kan lade sig gøre, at kommunerne inddriver gæld inden for de eksisterende regler, så skal de endelig gøre det. Men i første omgang skal vi se på at få inddrivelsesystemet hos Skat til at fungere, siger skatteordfører Louise Schack Elholm

Men selvom Skat ansætter nye og flere hænder, så stiller SF sig tvivlende over for, om det er nok. Dog mener de også, at det bør være en midlertidig løsning.

- Det er en kæmpemæssig udfordring, Skat står over for. Derfor kan en af mulighederne være, at forsyningsselskaber og kommuner i en vis grad skal kunne inddrive gæld.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) fremlagde fredag en handlingsplan for en genopretning af Skat og fortalte i den anledning, at EFI-systemet er så ubrugeligt, at det bør skrottes.

Ministeren antydede, at loven om inddrivelse af skat kan blive lavet om, så kommunerne igen får ansvaret for at få skyldnere til at betale.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere