Pårørende føler sig overset

Pårørende til patienter føler sig ofte overset af hospitalspersonalet, men det skal være anderledes nu på Hvidovre Hospital, hvor man vil gøre kommunikationen bedre mellem den pårørende og de ansatte, fortæller DR P4 København.

For selvom behandlingen af patienterne bliver bedre og mere effektiv, så glemmer man ofte de pårørende, fortæller Charlotte Ibsen, der er klinisk oversygeplejerske og kvalitetskoordinator på Hvidovre hospital.

- Som det er nu, er forholdene ikke optimale, og jeg ser en tendens til at dialogen med de pårørende går tabt, når tingene går stærkt, siger hun til DR P4 København.

Derfor vil Hvidovre Hospital nu invitere pårørende til et feedback-møde, hvor de kan komme med deres bud på, hvordan personalet kan blive bedre til at inddrage de pårørende.

Et kram kan gøre en stor forskel

Og det kan være småting, der skal til. Blot et kram eller en sygeplejerske der spørger, hvordan man har det, kan gøre underværker for de pårørende, når manden, konen eller børnene er på hospitalet.

Men krammet kommer bare alt for sjældent, lyder det fra mange pårørende.

En af dem der ved, hvor vigtigt det er at blive set og hørt af hospitalspersonalet, er Sara Noes fra København.

Hun mistede sin far efter lang tids kræftsygdom, men følte sig for det meste som luft for de sygeplejersker og læger, der passede hendes far på et hospital i Jylland.

- Jeg følte mig aldrig rigtig velkommen, fordi man følte sig lidt i vejen. Og sygeplejerskerne havde så travlt med at passe min far, at de ikke havde tid til at hilse på mig, siger hun til DR P4 København.

Og Sara Noes oplevelse understøttes af tørre tal.

Kun 27 procent af unge pårørende har oplevet omsorg fra læge eller plejerske

En undersøgelse fra Ugebrevet Mandag Morgen viser, at kun 27 procent af de unge pårørende har oplevet, at en læge eller sygeplejerske har spurgt dem om, hvordan de havde det.

Hun har dog også ros til sygeplejerskerne, for den dag hendes far døde - efter fire års kamp mod kræften - fik hun både trøst og vejledning af en af sygeplejerskerne.

- Hun lagde armen omkring mig og tog hånd om min situation. Og det er jeg meget taknemmelig for den dag i dag, siger Sara Noes.

Hun arbejder i dag som frivillig i organisationen "Børn, unge og sorg", som hjælper børn og unge, der har mistet deres forældre eller et nært familiemedlem eller har sygdom i familien.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik