Parkeringskaos i ferieby: Gretes bil blev spærret inde af andre biler

Hornbæk er fyldt med ferieglade mennesker her i højsæsonen, men det betyder også trængsel på parkeringspladserne.

Grete Møller Jensen elsker sin by Hornbæk, hvor hun har boet i mange år og arbejder i den lokale Nybolig. Hun elsker sommeren, stranden og det pulserende liv, som den nordsjællandske ferieby byder på, når sommerhusejere og turister indtager den eftertragtede havneby i højsæsonen.

Men én ting elsker hun ikke – og det er den måde, som folk parkerer på uden omtanke for andre. Og det sker tit i Hornbæk, når byen er overbefolket, og alle skal finde et sted at parkere deres køretøjer.

I weekenden gik det ud over Grete Møller Jensen, da hun tidligt søndag parkerede sin Volvo på Hornbæks største parkeringsareal på Øresundsvej og gik på arbejde. Senere på dagen, da hun skulle hjem igen, kom hun ud til en fuldstændig indespærret bil.

-  Det er vildt irriterende. Desværre er det ikke et særsyn, for når det er godt vejr, så er der bare mange biler. Det ved man jo godt, men jeg synes godt man kan forlange af andre bilister, at de ikke bare parkerer hensynsløst, siger hun til TV 2 Lorry.

10-12 biler spærret inde

Som man kan se på billedet, er det ikke kun Grete Møller Jensens bil, der er spærret inde. Hun fortæller, at der i alt var 10-12 andre biler, der var i samme låste situation. Alle dem, som havde parkeret tidligt og skabt den første linje af biler på strandparkeringen ved havnen, var nu blevet spærret inde i midten.

- Jeg kunne ikke gøre andet end at vente, men heldigvis gik der kun en halv time, før ejeren af bilen bag mig kom tilbage, så jeg kunne komme ud. Men jeg er ikke den første, og nok heller ikke den sidste, der oplever at få bilen spærret inde på den måde. Det sker med jævne mellerum, siger hun.

Grete Møller Jensen efterlyser handling og bedre skiltning fra de ansvarlige parter, som både er Naturstyrelsen, der ejer grunden, Hornbæk Havn, der er forpagter af arealet, og Helsingør Kommune, som er interesserede i at grunden bruges til parkering.

Naturstyrelsen vil i dialog med kommunen 

Hos Naturstyrelsen har man ikke kendskab til, at parkeringstrængslen er så intens, som den Grete Møller Jensen oplevede i weekenden. Men skovfoged Tim Falck Weber, der er ansvarlig for styrelsens parkeringsarealer vil gerne se nærmere på det, hvis tendensen udvikler sig henover sommeren.

- Det lyder dybt uheldigt for dem, der bliver spærret inde. Men vores parkeringsarealer er også primitive, fordi der ikke er optegnet båse, men bare er et stort område, hvor det er tilladt at parkere, så det kan godt være med til at folk bare holder på kryds og tværs.

- Hvis det viser sig at være et reelt problem, så vil vi gerne gå i dialog med Helsingør Kommune omkring, hvordan man kan løse problemet, for de er jo også interesserede i at bruge området som parkeringsareal, siger skovfoged Tim Falck Weber til TV 2 Lorry.

To af Naturstyrelsens tre parkeringsarealer i Hornbæk. Grete Møller Jensen blev spærret i arealet tættest ved havnen.
To af Naturstyrelsens tre parkeringsarealer i Hornbæk. Grete Møller Jensen blev spærret i arealet tættest ved havnen.
Foto: Google maps

Kommunen kan ikke uddele bøder

Regin Nordentoft, der er centerchef for afdelingen land, by og vand i Helsingør Kommune er positivt stemt for at mødes med Naturstyrelsen.

- Vi er jævnligt i dialog med hinanden, når der er brug for det. Så vi vil også være opmærksomme på parkeringssituationen denne sommer, for det skal jo være en god oplevelse at komme til Hornbæk.

Regin Nordentoft mener dog, at der som udgangspunkt er fine parkeringsmuligheder i badebyen, men uanset, hvad opfordrer han folk til at være hensynsfulde over for hinanden.

- Lidt kaos vil der altid være i en så populær by som Hornbæk, og vi er også glade for, at mange mennesker har lyst til at komme, for det er en dejlig by, siger han og påpeger, at kommunen ikke har mulighed for at udstede bøder til dem som holder til gene for andre på p-pladserne.

- Vi kan kun uddele p-afgifter på vejareal, og det hører Naturstyrelsens areal ikke ind under.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik