Parkeringsforhold justeres efter ønske fra bilister og borgere

Fra den 1. april bliver der flyttet lidt rundt på parkeringsforholdene i Køge. Ændringerne får betydning for borgere med beboerlicenser og forretningsdrivende og borgere med månedslicenser.

En række ændringer i parkeringsforholdene får betydning for bilister i Køge.

Fra den 1. april sættes beboerlicenser ned fra 350 til 115 kroner årligt. Desuden flyttes der rundt på en enkelt af de parkeringspladser, hvor bilister kan parkere med en månedslicens.

Endelig udvides bufferzonen til at omfatte lidt flere veje end hidtil, oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Ændringerne stammer fra en omfattende evaluering af parkeringsforholdene, som er foretaget af kommunen.

- De ændringer, vi laver nu, afspejler borgeres og bilisters ønsker, til mere gennemskuelige regler på parkeringspladserne. Desuden var der en del husstande i bufferzonen, der oplevede, at deres adresse blev omdannet til langtidsparkering, hvilket vi også forsøger at lave om på nu, siger Erik Swiatek (Soc.dem), som formand for Teknik- og Ejendomsudvalget.

Køge Handel er utilfreds med parkeringen i byen:

 

Ændringerne ser sådan ud

Fra 1. april er det ikke længere muligt at parkere med månedslicens på parkeringspladserne på Blegdammen Øst. Det er stadig muligt at parkere her med beboerlicens.

Til gengæld kan man fra samme dato benytte sin månedslicens på hele parkeringspladsen på Blegdammen Vest og parkeringspladserne ved Pedersvej. Her vil det ligeledes stadig være muligt at parkere med beboerlicens.

Prisen for en beboerlicens bliver sat ned 115 kroner årligt. Den nedsatte pris gælder kun for licenser, som købes fra den første april. 

De grønne områder på kortet er en såkaldt bufferzone omkring bymidten.
De grønne områder på kortet er en såkaldt bufferzone omkring bymidten.
Foto: Køge Kommune

Derudover sker der en udvidelse af den såkaldte bufferzone, som gælder byområdet umiddelbart op ad bymidten (se kort).

I bufferzonen kan man parkere to timers gratis, eller købe en dagsbillet for 30 kroner. Det sker efter et ønske fra beboerne, og for at forhindre langtidsparkering på disse adresser. 

Udvidelsen af bufferzonen gælder følgende veje: Egøjevej 1-9 og 2-14, Margrethevej 1-5 og 2-10, Nørre Boulevard 65-85 og 22-36, Gløerfeldsvej 3-9B og 6-16, Dyrlundsvej 3-13 og 2-18, Sygehusvej 32-34.

Udvidelsen gælder ikke for Dorotheavej, der ligger midt i bufferzonen og er en privat fællesvej – den er derfor ikke omfattet af licenskravet eller tidsbegrænsningskravet.

Beboerlicenser og månedslicenser købes via kommunens hjemmeside. Du kan læse mere her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik