Papirløse kommuner drukner i papir

Nordsjællands lokalpolitikere drukner i papir. Dagsordener og bilag til møderne i de mange udvalg vejer tungt i postkasserne fra Hundested til Helsingør.

Til trods for, at 5 ud af 11 nordsjællandske kommuner kalder sig »papirløse«, viser en rundringning, Frederiksborg Amts Avis har foretaget, at politikerne i samtlige kommuner får de tykke kuverter kørt til døren.
- Det kan godt være, at det var intentionen, at det skulle være papirløst, men sådan fungerer det slet ikke, fortæller Christina Kvist Høgh, direktionssekretær i Hillerød Kommune.
Hillerød blev ellers i juni 2008 gjort »papirløs«, og samtlige 27 medlemmer af Hillerød Byråd udstyret med en printer i hjemmet. Alligevel får de op til hvert møde i byrådet og økonomiudvalget besøg af et bud fra kommunen, som overdrager dem en stak bilag - nogle gange helt op til 700 sider, skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Jeg ved ikke, hvor mange af de bilag, der rent faktisk bliver læst, tilføjer direktionssekretæren, som forklarer dobbeltarbejdet med, at kommunes it-systemer ikke kan håndtere filer af den nødvendige størrelse.
Teknikken fejler til gengæld ikke noget i Egedal, der sammen med Allerød er den kommune, der er tættest på at leve op til de miljøvenlige intentioner. En storskærm i byrådssalen skal hjælpe politikerne med at fjerne øjnene fra papiret, og det er kun i tilfælde af særlig svulstige bilag, at politikerne får bragt dem ud, fordi det ville tage for lang tid at printe dem ud derhjemme.
- Det er tvivlsomt, hvor mange penge vi sparer, men om ikke andet sparer vi en del timer, hvor medarbejderne bare står ved kopimaskinen, siger chef for borgmestersekretariatet, Henrik Fabiansen Haue, til Frederiksborg Amts Avis.
I Halsnæs mener den 22-årige socialdemokrat Malou Lunderød imidlertid ikke, at man kan kalde sig papirløs og samtidig printe hele baduljen ud på printeren i stuen.
- Jeg printer aldrig noget, siger Malou Lunderød, som ikke køber argumenter som, at man får ondt i øjnene af at læse på skærmen.
Ingen af de adspurgte kommuner har regnet på, hvor mange penge de bruger på at sende materiale ud til byrådsmedlemmerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik