Pant: Københavnerne giver mest til Røde Kors

Københavnere er væsentlig mere gavmilde med deres pantpenge end jyderne.

Københavnerne er tre gange så gavmilde som nordjyderne og vestjyderne, når det gælder om at donere pantpenge til Røde Kors. Det viser en opgørelse over antallet af pantdonationer fra Coop, skriver metroXpress.

Coop har undersøgt, hvor mange der trykker på Røde Kors-knappen, når de afleverer deres flasker og dåser, i Kvickly, Brugsen, Irma og Fakta.

Undersøgelsen viser, at der er stor forskel på, hvor og hvor meget danskerne donerer.

Livsstilsekspert Henrik Byager forklarer de regionale forskelle med, at der generelt set er en større tendens til at ville støtte velgørende formål i nye former i hovedstadsområdet.

- Især mange af de unge har en global agenda og idealisme, som man ikke ser i samme omfang blandt ældre ude i provinsen, siger Henrik Byager til metroXpress.

Hos Coop vil man dog nødigt tegne stereotype billeder af befolkningsgrupper.

- Rundt om i landet lever der forskellige segmenter med forskellige værdier. Det ser vi også på salget af økologiske varer, siger CSR-konsulent Brian Sønderby Sundstrup, der er ansvarlig for pantknappen hos Coop, til metroXpress.

I årets første otte måneder har danskerne trykket mere end 400.000 gange på donationsknappen i Coops butikker, hvilket løber op i knap fire millioner kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik