Akrivfoto af Rådmandsgade Skole på Nørrebro. Foto: Jacob Schou Nielsen

Panik på skole: 'Nogen skal plaffes'

To unge mænd skabte panik på skole på Nørrebro med deres mumlen.

Københavns Politi rykkede torsdag omkring middagstid ud til Rådmandsgade Skole på Ydre Nørrebro og anholdt to unge mænd midt i tyverne, som var dukket uanmeldt op på skolen og havde en adfærd, der skabte panik.

Det fremgår af en orientering fra Københavns Kommune, som er sendt til politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget.

Her skriver kommunen, at nogle elever syntes mændene så mistænkelige ud og fulgte dem rundt på skolen. Her overhørte eleverne efter udsagn de to mænd sige noget med ”at nogen skal plaffes.”

Eleverne løb herefter ned til skolens kontor, der fik børnene væk og ringede til politiet.

Læs også Skoler rustes til kamp mod bander: - Her kan de hente hjælp

Brugte skolens toilet

Da politiet ankom til skolen, anholdt de to mænd, oplyser kommunen i sin orientering.

Anholdelsen bekræftes af vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen.

- Det viste sig at være knap så dramatisk. Mændene havde været inde og bruge skolens toilet og havde i den forbindelse gået og mumlet lidt. Vi løslod dem efterfølgende, siger han til TV 2 Lorry og tilføjer, at mændene ikke har nogen relation til den verserende bandekonflikt.

Ifølge orienteringen fra Københavns Kommune var eleverne efterfølgende påvirkede af hændelsen. Der blev senere på eftermiddagen klokken 17 afholdt et forældremøde på skolen, hvor politiet og repræsentanter fra kommunen deltog.   

Læs også SSP-chef om bange unge: 'De ser sig selv som muligt offer'

Børn bange efter skuddrab

Rådmandsgade Skole ligger på Ydre Nørrebro i Mimersgadekvarteret. Det var i samme område, at den 16-årige Servet Abidja blev dræbt af seks skud foran sin bopæl den 16. oktober.

Som TV 2 Lorry tidligere har kunnet fortælle, har drabet gjort mange børn og unge i området bange og utrygge.

- Som det bliver beskrevet i pressen med en iskold likvidering af en ung, velfungerende unge mand, så er det klart, at de ser sig selv som et muligt offer, har SSP-chef ved Københavns Kommune, Tommy Laursen, tidligere udtalt til TV 2 Lorry.