Palæo-restaurant vinder principiel sag

Først fik restaurant-kæden Palæo en bøde og en sur smiley for at linke til en amerikansk hjemmeside om sund kost. Nu er restauranten blevet frikendt i Københavns Byret.

Restaurant-kæden Palæo er kendt for at sælge såkaldt moderne stenaldermad.

Fast food, der skal være et opgør med usund take-away.

Men i 2014 gav Fødevarestyrelsen Palæo en bøde og en sur smiley, fordi de på deres hjemmeside linkede til en amerikansk hjemmeside om palæokost.

Styrelsen vurderede, at Palæo på den måde tillagde fødevarerne forebyggende, behandlende og helbredende egenskaber af sygedomme, der ikke er dokumenteret.

Men nu har Københavns Byret altså frifundet restauratør Peter Emil Nielsen, der står bag Palæo, for at have vildledt forbrugerne.

- Da Fødevarestyrelsens folk fortalte mig om det, anede jeg ærligt talt ikke, hvad de talte om. Jeg har jo ikke linket til en artikel omkring sygdomme osv. Uanset det, så fjernede jeg jo bare linket til hjemmesiden med det samme, for at være sikker på at undgå misforståelser, siger Peter Emil Nielsen, i en pressemeddelelse.

Byrettens dom slår fast, at en konkret artikel, som besøgende skulle bruge flere kliks på at finde, ikke kunne anses for et udtryk for Palæo-restauranternes holdning, når de ikke linkede til den.

Brancheorganisationen HORESTA finder dommen skelsættende og vigtig for hele restaurationsbranchen.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi på egne of vore medlemmers vegne, vil værne om gennemskuelig og ansvarlig forbrugeroplysning. Men vi finder det samtidig vigtigt, at Københavns Byret var enige i vores medlems holdning om, at han hverken selv havde anført helbredende egenskaber, eller linket til en konkret side, der anførte samme. Der må være en grænse for, hvornår man kan holdes til ansvar som restauratør eller fødevareproducent for informationer, som en styrelse selv finder frem på en ekstern hjemmeside, siger Kaare Friis Petersen, Erhvervsjuridisk chef hos HORESTA.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere