Palads-debat fortsætter: "En tragedie"

Bølgerne går højt, efter at det i går kom frem, at ejerne Palads-bygningen i København ønsker at rive den ned til fordel for et højhusbyggeri

"En katastrofe". "En tragedie".

Der tages store ord i brug og reaktionerne er voldsomme efter at det i går blev afsløret, at Paladsbygningen i København - måske - lever på lånt tid. Ejerne finder den utidssvarende, og på mandag tager politikerne i teknik- og miljøudvalget i København stilling til, om der skal arbejdes videre med et projekt, der indebærer en overdækning af banegraven ved Vesterport og opførelsen af flere tårnhøje bygninger.

-Det vil være en komplet tragedie at rive den ned, siger museumsinspektør på Louisiana, Anders Kold, til Politiken.

Museet viste sidste år en udstilling med værker af Poul Gernes, og han var netop kunstneren, der var ansvarlig for Palads-bygningens opsigtsvækkende farvedækning - et værk, der i sin tid medførte højlydte protester fra offentligheden - men som mange altså nu vil kæmpe for.

-Det er et monument med stor kulturel og kunstnerisk betydning - der er ikke lavet andet, der har samme format og befinder sig ude i byrummet, konstaterer Anders Kold i Politiken.

 

Sådan ser skitsen til et kommende Vesterport-projekt ud
Sådan ser skitsen til et kommende Vesterport-projekt ud
Foto: WERK

 

TV 2 Lorry sendte i aftes direkte fra Palads Teatret, og her gav teknik- og miljøborgmnester Morten Kabell udtryk for, at han synes, at projektet er interessant, fordi det er det første realistiske bud på at få banegraven overdækket. Se indslaget her:

Debatten om Palads og Vesterport bølger

Imens bølger debatten - blandt andet på TV 2 Lorrys Facebook-side. Du kan stadig nå at være med - klik på det lille Facebook-logo i billedet herunder:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik