Pædagoger vrede over ansættelser

Pædagogernes fagorganisation, BUPL, kritiserer Roskilde Kommune for ansættelsesforløbet til de nye stillinger som områdeledere, skriver DAGBLADET Roskilde.

Kommunen har ikke fulgt sin egen personalepolitik, da de for nyligt ansatte 11 nye områdeledere. Pædagogernes fagorganisation, BUPL, kritiserer, at kommunen ikke har inddraget medarbejderne, da de nye ledere skulle findes.
- Det store problem er, at der kun blev nedsat et stort udvalg frem for et for hvert område. Der står ellers i Roskilde Kommunes personalepolitik, at medarbejderne skal deltage, når der ansættes ledere. Medarbejdere og pædagogiske ledere i de berørte institutioner har ikke haft mulighed for at være med til at udpege deres områdeleder, og det har vi kritiseret lige fra begyndelsen, siger Heidi Larsen, der er fællestillidsrepræsentant i BUPL.
I kommunens personalepolitik under ansættelse af ledere med personaleansvar står der, at »medarbejderne repræsenteres som udgangspunkt i ansættelsesudvalget ved en tillidsrepræsentant samt yderligere en medarbejderrepræsentant«. Derfor så BUPL gerne, at der havde været nedsat et ansættelsesudvalg i alle 13 områder frem for ét stort.
- Ét stort ansættelsesudvalg er for fjernt fra institutionerne i forhold til at vælge, hvem der skal have ansvaret for de enkelte områder. Medarbejdere og ledere i de enkelte institutioner får ingen medindflydelse overhovedet, og det er meget utilfredsstillende, siger Heidi Larsen.
Fra 1. september begynder de nye områdeledere i Roskilde Kommune. Der skal bruges 13, og der mangler endnu en, før puslespillet går op. De 11 af områdelederne er blevet rekrutteret internt, mens den seneste ansatte kommer udefra.
Børnechef i Roskilde Kommune Leo Juul Andreasen forklarer ansættelsesproceduren med, at første runde netop bestod af ledere, som var i job i kommunens institutioner i forvejen.
- Derfor var der ikke tale om en traditionel ansættelse, men en udpegningsproces. Vi havde tillid til, at de ledere havde de kompetencer, vi søgte. Derudover havde vi ikke tid til at køre det i traditionel forstand og nedsætte 13 udvalg med repræsentanter fra både medarbejderne, forældresiden og tillidsfolk, hvis vi skulle nå det til 1. september, siger Leo Juul Andreasen.
Det er Gundsømagle, der endnu mangler en områdeleder, men Roskilde Kommune regner med, at stillingen er besat fra 1. oktober.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik