Pædagog får kæmpeerstatning af kommunen

Principiel dom udløser klækkelig erstatning til sygemeldt pædagog, som blev ladt i stikken af jobcenter.

Et jobcenter i København svigtede en sygemeldt kvinde i et sådant omfang, at kommunen nu skal betale hende 500.000 kroner i erstatning. Dommen kan udløse en byge af lignende sager mod landets kommuner, skriver Politiken.

Sagen handler om den 63-årige pædagog Ingelise Alma Pedersen, som er blevet tilkendt erstatning, fordi det kommunale jobcenter ikke gjorde nok for at få hende tilbage i arbejde igen efter en knæoperation for seks år siden.

Kommunen stoppede for tre år siden hendes sygedagpenge, så hun måtte leve af en beskeden pension. Men retten fandt, at kommunen bar ansvaret for, at hun aldrig fik en arbejdsprøvning, der kunne vurdere hendes arbejdsevne.

- Kommunen skal gøre en indsats for at hjælpe sygemeldte tilbage på arbejdsmarkedet. Og det skal de kunne dokumentere, at de har gjort, siger advokat Søren Kjær Jensen til Politiken.

Første dom af sin art

Han har ført sagen for pædagogernes forbund, Bupl, og spår, at dommen vil blive pligtlæsning på landets jobcentre: - Det er den første dom af sin art, siger han.

- Kommunen er blevet dømt til at betale et beløb, som nogenlunde svarer til det, Ingelise Pedersen ville have tjent, hvis kommunen havde hjulpet hende til et fleksjob eller lignende, tilføjer Søren Kjær Jensen.

Professor i offentlig forvaltning Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet betegner over for Politiken dommen som "principiel":

- Kommunen har erkendt, at der skulle være lavet en arbejdsprøvning, fremgår det af sagen. Den har de bare ikke fået gennemført, siger han.

Københavns Kommune har nu anket sagen til landsretten.

- Jeg håber for alt i verden, at vi vinder sagen, så den ikke kommer til at danne præcedens. Det kan få vidtrækkende konsekvenser. Et nederlag til os i landsretten vil givetvis inspirere, siger Bodil Vendel til Politiken.

Hun er chef på jobcentret Baldersgade på Nørrebro, der står for kommunens sygesager.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik