Pårørende til Finn Nørgaard hylder unge jøder og muslimer

En gruppe unge jøder og muslimer modtager Finn Nørgaard Prisen for at tage rundt på skoler for at nuancere blikket på unge minoritetsdanskere.

Den 14. februar 2015 blev 55-årige Finn Nørgaard dræbt foran Kulturhuset Krudttønden på Østerbro, da terroren ramte København.

Siden har hans pårørende kæmpet for at den brutale og meningsløse hændelse alligevel kan sætte nogle meningsfulde spor i eftertiden.

Derfor har familie og venner stiftet Finn Nørgaard Foreningen, som blandt andet uddeler en årlig pris på datoen for angrebet.

Den går til initiativer, der skaber forståelse og dialog, og som på den måde kan forebygge episoder som den, der kostede Finn Nørgaard livet.

Unge for dialog får pris

I år går prisen og 50.000 kroner til nogle unge mennesker, som i den grad arbejder i dialogens tjeneste. Nemlig ”De nye Stemmer”, som er 22 unge muslimer og jøder i alderen 16 – 20 år.

De tager rundt på skoler og deltage i den offentlige debat, hvor de forsøger at nuancere synet på det at være en ung minoritetsdansker.

TV 2 Lorry har tidligere mødt fire af de unge, da de besøgte en konfirmationsforberedelse.

Her gik snakken om fordomme – og konfirmanderne havde mulighed for at spørge frit:

Er jøder nærige? Og muslimer terrorister? Der er mange fordomme om minoriteter. I projektet

Unge stemmer bygger bro mellem kulturer og religioner

Prisen blev uddelt på Christiansborg, blandt andet med deltagelse af kulturminister Mette Bock (LA) og den franske ambassadør, François Zimeray, der selv er overlevende fra Krudttønden.

- De nye Stemmer lader unge møde unge for at nedbryde fordomme. De nye stemmer bekæmper fremtidens racisme og troskonflikter ved at uddanne og oplyse unge om unge med en anden baggrund end deres egen. De unge stemmer bygger bro, skaber relationer og forståelse mellem kulturer og religioner, og deltagerne giver hver især sit positive bidrag til at modvirke polariseringen til glæde for fremtidens børn, unge og voksne, lyder begrundelsen. 

Det bliver modtaget med stor stolthed hos Eva Bøggild, der er leder og stifter af De nye Stemmer:

- Vi er så glade og stolte over netop Finn Nørgaard Prisen, siger hun i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne fortsætte med at nedbryde fordomme gennem dialog og håber at de unge med dette rygstød måske kan få åbnet endnu flere døre rundt omkring på skoler, i organisationer og på offentlige møder.

Udover De Nye Stemmer blev Rapolitics tildelt et arbejdslegat på 30.000 kroner til at styrke unge udsattes mulighed for at udtrykke sig via rap og kunst.

Mens Eskild Dahl Pedersen, der er tryghedschef Mjølnerparken, blev tildelt Finn Nørgaard Foreningens Ildsjælepris.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik