På trods af veterantogs-brand: Veterantræf slår rekorden

Græsted Veterantræf rundede over 10.000 gæster i denne weekend. Træffet fik et ekstra skud drama, da et veterantog søndag tændte flere brande.

De seneste tre dage har veteranentusiaster i alle aldre fået stillet deres lyst til gamle biler, tog og maskiner i det nordsjællandske.

Græsted Veterantræf har fået ny bestyrelse, og de har her i Pinsen afviklet deres første træf - med stor succes.

Sidste års tilskuertal på 10.000 besøgende blev nemlig stukket.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

- Jeg er yderst tilfreds. Vores formand udtalte i sidste uge, at han gerne vil overgå rekorden fra sidste år - og det ved vi på nuværende tidspunkt, at vi har gjort. Vi er rigtig glade og stolte, siger Pernille A. Sørensen, bestyrelsesmedlem i Græsted Veterantræfforening.

- Vi synes, at det er fantastisk med alt det arbejde, vores frivillige har gjort. Uden dem stod vi ikke her i dag, siger hun.

Sidste år blev der efterspurgt mere militær og mere damp, og det fik publikum i år. Så på trods af et damptog, der satte ild til omgivelserne, nåede de 300 frivillige og den nye bestyrelse en milepæl.

Veterantog skyld i brand

 
 
Foto: Emilie Klitgaard

Det flotte antal besøgende skal nemlig ses på trods af et uheld søndag, hvor et veterantog tændte op til flere brande. 

Det gamle veterantog blev bragt til standsning af Nordsjællands Politi, efter det slæbte et spor af brande efter sig. 

- Flere brande ved jernbanen omkring Græsted. Kørsel med veterantog slår gnister og antænder den tørre beplantning ved skinnerne. Toget er standset. Brand og politi stærkt på vej, skrev Nordsjællands Politi på Twitter søndag.

Det har efterfølgende vist sig, at det er en defekt glødelem på det gamle tog, der var skyld i at gnisterne smuttede ud. 

 
 
Foto: Emilie Klitgaard

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik