På trods af nyt pit-system lå Sebastian i kø i 17 timer til Eminem

Roskilde Festival har i år lanceret et nyt system, der skal skabe mindre kø til de alleforreste pladser foran scenen. Alligevel begyndte køen til Eminem næsten et døgn inden, rap-legenden gik på.

Den amerikanske rapper Eminem skyder for alvor musikdagene på Roskilde Festival i gang onsdag klokken 22.30.

Desværre er der kun plads til 3.000 i pitten, der er den forreste bås foran Orange Scene.

Tidligere har de ægte fans ligget i kø på festivalpladsen for at komme ind i pitten, men som noget nyt i år, uddeler Roskilde Festival armbånd flere timer inden koncerten, der giver adgang til det populære område.

quote Selvfølgelig er jeg nervøs. Det ville være så forfærdeligt, hvis man ikke fik et armbånd. Der kan ske alle mulige ulykker, så man ikke får armbånd: Man kan blive væltet omkuld eller et eller andet.

Sebastian Hines

Det gør man for at undgå, at folk skal bruge hele deres festival på at ligge i kø til deres yndlingskunstner.

- Grundlæggende set så handler det om, at man nu kan komme rundt på festivalen og opleve den uden, at man skal sidde i kø, siger Roskilde Festivals sikkerhedschef, Morten Terkelsen.

Armbåndene giver adgang til den forreste del af pitten tættest på scenen. De to bagerste områder vil der være åbent for 8.000 gæster, der ikke behøver at have armbånd på.

- Vi har taget cirka 8.000 pladser og lavet fri adgang. Før i tiden skulle man sidde i kø og vente. Det gør, at det bliver mere attraktivt, og der bliver lidt mere hype om de 3.000 forreste pladser, siger han.

 
 
Foto: Roskilde Festival

Den hurtigste løber vinder den bedste plads

På trods af det ønsket fra Roskilde Festivals side om mindre kø, mødte TV 2 Lorry Sebastian Hines, der 17 timer inden han kunne få armbånd på, havde sat sig i kø.

- Hvis man vil have en chance for at se Eminem, så skal man sgu nok slå til i dag, siger Sebastian Hines.

Sebastian Hines har siddet i kø for at få armbånd til Eminem i 17 timer. 
Sebastian Hines har siddet i kø for at få armbånd til Eminem i 17 timer. 
Foto: TV 2 Kosmopol

Klokken 17.00 blev festivalpladsen åbnet, og så stormede de dedikerede Eminem-fans, der havde ligget i kø, ind som de første for at sikre sig et armbånd til pitten. Den hurtigste løber kom forrest i køen til pitten.

- Det er lidt ærgerligt, hvis man har ligget her i 17 timer, men hvis du er i dårlig form eller har et brækket ben, så kommer du ikke foran, og så får du alligevel ikke en billet, for du kan ikke løbe. Det er lidt øv, siger han.

Peter Rørbøl Jørgensen har også ligget i kø i for at se sit idol. 

- Selvfølgelig er jeg nervøs. Det ville være så forfærdeligt, hvis man ikke fik et armbånd. Der kan ske alle mulige ulykker, så man ikke får armbånd: Man kan blive væltet omkuld eller et eller andet, siger han.

Normalt åbnes festivalen med et løb mod Orange Scene, men det blev spoleret i år, fordi alle løb mod køen til at få armbånd på i stedet for at løbe mod scenen.
Normalt åbnes festivalen med et løb mod Orange Scene, men det blev spoleret i år, fordi alle løb mod køen til at få armbånd på i stedet for at løbe mod scenen.
Foto: Torben Christensen - Ritzau Scanpix

Mindre kø de kommende dage

Sikkerhedschefen mener ikke, at der er nogen sikkerhedsrisiko ved den måde, åbningen af pladsen er foregået onsdag.

- Nu er det sådan, at vores åbninger altid har været sådan, at folk løber ind. Det er klart, det er mere attraktivt i dag, fordi de skulle ned til en virkelig attraktiv koncert. Det forløb rigtig fint, siger han.

Morten Terkelsen fortæller, det nye pit-system vil betyde mindre kø for deltagerne i de kommende dage.

Sådan så det ud, da de forreste gæster løb mod pitten til Eminem.

- Så der er en markant bedre sikkerhed og en markant bedre oplevelse for vores gæster, når man først lige har været forbi, at man skal stå lidt i kø. De kommende dage kommer det til at foregå om formiddagen, hvor der er færre koncerter. Så er man klar til at nyde hele dagen, siger Morten Terkelsen.

Sikkerheden er forbedret på den måde, at der tidligere var nogle skarpe hjørner, der gjorde, at publikum bevægede sig uhensigtsmæssigt.

Derudover forventer han, at det bliver nemmere at forlade en koncert fra pitten midt i koncerten, end det tidligere har været.

Sådan fungerer det nye system:

  • I år er der tre adskilte områder foran scenen. Her kan publikum frit bevæge sig frem og tilbage mellem de to bagerste områder.
  • Man skal hav et særligt armbånd til den forreste del af pitten, der kan hentes dagligt, der hvor pit-områderne begynder. De vil blive uddelt ved først-til-mølle-princippet.
  • Får man ikke et armbånd, kan man ligge i en såkaldt "chance-kø", hvor der er plads til et par hundrede.

    Kilde: Roskilde Dagblad

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik