På trods af borgerprotest: Politikere nedlægger 50 stillinger

På trods af stor protest står politisk flertal nu bag besparelser i budgettet for Halsnæs, der blandt andet vil koste en del kommunale stillinger.

- Det er både en god og dårlig dag for mig. 

Sådan lyder udmeldingen fra Steffen Jensen (Soc.dem.), borgmester i Halsnæs Kommune. 

Et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre, SF og Enhedslisten har med 19 ud af 21 byrådsmedlemmer netop indgået forlig om en budgetaftale for de næste tre år i kommunen. 

Ifølge borgmesteren har det været en stor opgave, at få budgettet til at gå op og finde de knap 70 millioner kroner, der manglede i kommunekassen.

Og derfor er han glad for den brede opbakning, på trods af at det vil koste kommunale stillinger. 

- Vi er nødt til at gennemføre besparelser, som kommer til at gøre ondt som vil kunne mærkes på kommunens serviceniveau, og vi kommer også til at sige farvel til gode medarbejdere i kommunen. Det er ingen drømmesituation, siger Steffen Jensen, der allerede tilbage i september varslede nedlæggelse af kommunale stillinger. 

50 nedlagte stillinger giver Halsnæs 50 millioner 

Årsagen til den økonomiske krise er ifølge borgmesteren uforudsete udgifter til børne- og ungdomsområdet, hvor kommunen siden 2015 har oplevet noget nær en fordobling i antallet af anbringelser. 

Med den nye aftale har kommunen fundet besparelser på 50 mio. kroner, men det er blandt andet på bekostning af omkring 50 stillinger i Halsnæs Kommune, der vil blive nedlagt. 

Ud af dem forventer man, at ti medarbejdere afskediges og ti tilbydes omplacering. Derudover er der en række nuværende ledige stillinger, der ikke vil blive genbesat. 

''Det er velfærdsmedarbejdere, der ikke har et job længere''

Udsigterne til de færre medarbejdere i kommunen fik allerede tilbage i september en række demonstranter til at protestere foran Halsnæs Rådhus. 

Og ifølge Hanne Byskov, der er tillidsrepræsentant i BUPL i Halsnæs, var det vigtigste budskab at få byrådspolitikerne til at tænke sig om inden en eventuel nedskæring i kommunens velfærdsmedarbejdere. 

- Det er den medarbejder, der holder den døende i hånden, det er sundhedsplejersken, der tager imod den nyfødte, det er pædagoger, lærere, biblioteker og administration. Der er ikke nogle områder, der ikke bliver ramt af det her, fortalte Hanne Byskov til TV 2 Lorry, 

Den 13. september førstebehandlede byrådet kommunens budget, og det fik en masse demonstranter til at protestere foran rådhuset. 

Det endelige budget forventes at blive formelt vedtaget ved en andenbehandling i byrådet den 11. oktober 2018. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik