Hjemløse fik julefrokost på byens skib

Hundredvis af hjemløse blev tirsdag kørt til Oslobåden for at fejre julen.

På Oslobåden er der i dag drukket godt med snaps, spist god mad og delt gaver ud. 

Der bliver holdt masser af julefrokoster op skibet i december måned, men tirsdag formiddag har alligevel været ganske særlig. 

For 8. år i træk er der nemlig afholdt julefrokost for byens hjemløse. 

- Vi har base her i Nordhavn, så vi betragter os selv som byens skib, så vi synes, det giver god mening at hjælpe de hjemløse, som jo er storbyfænomen også her i København, hvor der er flest af dem, siger landechefen for DFDS, Kevin Helsinghof, til TV 2 Lorry. 

Hjemmestrik og goodiebags til de fremmødte

De næsten 300 deltagende hjemløse er blevet hentet i bus på forskellige væresteder i København, hvorefter de er fragtet til skibet, hvor der både har været juleband, julemand og udlevering af goodiebags til alle. 

Der er også blevet delt hjemmestrikkede halsterklæder og huer, som er lavet i venteværelset på Ortopædkirugusk Afdeling på Hvidovre Hospital, der har udlånt strikkepinde til ventende patienter og pårørende. 

Og det er noget, der er faldt i god jord hos de deltagende:

- Jeg håber selvfølgelig, jeg får en lejlighed, som jeg brændende ønsker mig. Jeg har ikke selv valgt at være, hvor jeg er. Men hvis jeg stadig er her om et år, så skal jeg med igen. Det er hundrede procent sikkert, siger en glad Brian Dyg, der kun har været hjemløs i cirka et år. 

En god tradition

Og hvis han ikke har fundet fast tag over hovedet inden da, så skal han ikke bekymre sig om, hvorvidt arrangementet vil blive gentaget:

- Jeg tror, det er vigtigt at holde traditionen i hævd, så de glæder sig til denne dag. Der er god energi omkring projektet, siger landechef Kevin Helsinghof.

Den seneste optælling af hjemløse er fra 2017 og viser, at der er over 6600 hjemløse i Danmark, og antallet har været stigende i en årrække.

Cirka halvdelen af landets samlede hjemløse bor i hovedstadsområdet. Der er registreret 1.482 hjemløse borgere alene i Københavns Kommune, 242 på Frederiksberg og 1.518 i omegnskommunerne, skriver Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik