P-ballade i Køge: Nu vender politikere på en tallerken

Enhedslisten revser de nye parkeringsregler i Køge, og flere partier vil nu kigge planen efter i sømmene efter borgerprotester.

Parkering er det helt store debatemne i Køge i øjeblikket, og en storm af protester har rejst sig, efter at Køge Kommune har fremlagt nye parkeringsregler.

Fremover kommer parkering i midtbyen til at koste otte kroner i timen, og planen er, at borgerne kan få én gratis parkeringslicens, uanset hvor mange biler, man måtte eje.

Det sker som følge af en næsten 10 år gammel aftale, hvor betalingsparkeringen over en årrække skal skaffe 100 millioner kroner til byudviklingen. 

En ommer

Men de berørte borgere er sure, og nu vender flere politikere på en tallerken og siger, at de vil lave det om.

- Jeg er ked af at sige det, men vi plejer at få et professionelt stykke arbejde fra forvaltningen. Det her er dog dårligt håndværk. Det er en ommer, lyder det direkte fra byrådsmedlemmet i Køge, Enhedslistens Niels Rolskov.

Enhedslisten foreslår derfor at man simpelthen udskyder implementeringen af de nye parkeringsregler.

- Fordi der kommer et par butikker mere, så kan vi ikke forvente at resten af byen lægger sig fladt ned. Så er det bedre, at vi tager en time-out og finder den rigtige løsning, siger han til TV 2 Lorry.

Borgmesterparti lytter til vælgerne

På trods af at de Konservative også gerne stiller sig tvivlende over for de nye parkeringsregler, så mener man ikke, at Enhedslistens forslag om time-out er den bedste idé.

- Så kan vi tisse i bukserne og holde varmen lidt. Det er bedre at blive klædt bedre på nu, og få debatteret de her ting, så skal det nok komme til at fungere, siger Mads Andersen, konservativt byrådsmedlem i Køge, til TV 2 Lorry.

Borgerprotesterne har dog også gjort indtryk på borgmesterpartiet, der nu vil lave ændringer i de kommende parkeringsregler.

- Det er dem, der har valgt os. Uanset om det er valgår eller ej, så skal vi lytte til dem, og det er det, vi forsøger på nu, siger han.

Hvorfor tænker de ikke selv?

Også pendlerne har råbt vagt i gevær. Mange stiller nemlig bilen i Køge og tager toget videre til København.

Køgeborgeren Henrik Noer er glad for, at politikerne er begyndt at trække lidt i land, men han forstår ikke, at der først skal store protester til, før der sker noget.

- Jeg kunne da godt tænke mig, at politikerne tænkte tankerne selv, inden folk begyndte at råbe og skrige, men sådan er det jo bare, siger han.

Udover Konservative og Enhedslisten har også Liberal Alliance og Venstre meldt ud, at de nye parkeringsregler skal kigges efter i sømmene efter sommerferien.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik