Overvågningskameraer på Nørrebro

Nørrebro har længe været genstand for skudepisoder og uroligheder, men med de seneste dages eksempler er grænsen nået for mange københavnere, og både socialdemokraterne og Venstre ser nu positivt på muligheden for at opsætte overvågningskameraer på Nørrebro.

Torsdag aften blev blandt andet en civilklædt betjent ramt af skud i Jægersborggade, fredag aften blev der skudt efter to unge mænd på hjørnet af Blågårdsgade og Korsgade, og i nat var der sammenstød mellem unge og politiet på Nørrebro. De mange episoder får nu flere københavnske politikere til at foreslå overvågningskameraer i bydelen.
Socialdemokraternes politiske ordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Anne Vang, påpeger, at det er noget andet at sætte overvågningskameraer op i et tæt befolket området som Nørrebro end for eksempel på Strøget, og at man derfor skal have en dialog med beboerne om overvågningskameraer.
- Og hvis det så viser sig, at det vil politiet stadig gerne, så synes jeg, at vi skal være villige til at se på det, siger hun til TV2/Lorry.
Venstres leder i København, kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, er også positivt stemt overfor overvågningskameraer på Nørrebro.
- Normalt er Venstre ikke den store tilhænger af videoovervågning, men i det her tilfælde, hvor situationen er så alvorlig på Nørrebro, synes jeg, at målet helliger midlet, siger Pia Allerslev til TV2/Lorry, og politikerne får opbakning fra politiet.
- Vidoovervågning har en tryghedsskabende effekt, og den har den virkning, at vi får lettere ved at efterforske kriminalitet, da vi får lettere ved at se, hvad der sker, og dermed kan vi lettere fange gerningsmændene, siger Københavns politidirektør Johan Reiman.
På Nørrebro får tanken en blandet modtagelse. Sognepræst Pernille Østrem fra Stefanskirken på Nørrebro frygter, at kameraer vil skabe endnu større afstand mellem politiet og de unge i bydelen. Til TV2/Lorry siger hun:
- Selvfølgelig kan det bruges til noget godt, men man skal bare være virkelig, virkelig bevidst om det, som det fører med sig. Og det fører altså til mistro.
Det er allerede besluttet at sætte videoovervågning op på Strøget i København. Det er af økonomiske grunde blev forsinket, men kameraer skulle blive sat op der i den nærmeste fremtid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik