Overvågning viser tyveri af vodkaflaske til otte millioner

Billeder viser, hvordan en maskeret tyv stjæler en flaske russisk vodka til otte millioner fra en privat samling på Vesterbro i København.

I en kælder på Dybbølsgade på Vesterbro findes verdens største vodkasamling, hvor en maskeret tyv er brudt ind natten til tirsdag for at stjæle en flaske vodka til otte millioner kroner.

TV 2 Lorry har fået overvågningsbilleder fra stedet, der viser, hvordan tyven går rundt og lyser på de mange flasker vodka med sin lommelygte. Til sidst finder han den, han leder efter - en Russo Baltique fra Rusland.

Dens høje værdi er godt hjulpet på vej af, at den er lavet af tre kilo guld og tre kilo sølv.

 
 
Foto: Brian Ingberg/Café 33

- De har åbenbart haft en nøgle eller kopieret en nøgle, og de har så rullet gitterporten op og låst døren op, og så er de simpelthen kommet ind i bodegaen og har brækket døren op til vodkamuséet nede i kælderen. Så er de stukket af med den ene flaske alene, selvom der immervæk står 1200 flasker, man kan tage, siger indehaver af samlingen Brian Ingberg. 

Flasken ikke forsikret

Ejeren af den otte millioner kroner dyre flaske vodka er en russer ved navn Leonard F. Yankelovich.

Han har udlånt den til Brian Ingberg, der kalder det en "halv gave". Meningen var, at flasken skulle være en del af samlingen fremover, og den russiske ejer har ikke haft en forventning om at få den tilbage. 

Brian Ingberg har været i kontakt med den russiske ejer, der tog nyheden om tyveriet med ophøjet ro. Selv er Brian Ingberg meget ked af, at flasken - der ikke var forsikret - ikke er en del af samlingen mere. 

- Den var prikken over i’et. Ud af de 1200 flasker, jeg har, var det en helt speciel flaske at have stående, siger Brian Ingberg.

Se overvågningsbillederne her:

 

 

 

Tyveriet er anmeldt til Københavns Politi, som også har modtaget overvågningsbillederne.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik