Oversvømmede boldbaner udsatte sæson: Nu er der godt nyt

Fodboldklubberne har i en måned ikke kunne spille på deres oversvømmede baner i København. Men nu er der lys for enden af tunnellen, og i weekenden åbner næsten alle boldbaner i byen.

Ligesom køerne længes boldglade københavnere også efter at komme på græs efter en lang vinter, hvor de har været tvunget til at skyde på mål indendørs.

quote  Vi har slet ikke nok boldbaner eller grønne områder i byen, så det er afgørende, at vi kan komme til at bruge dem, vi har.

Niko Grünfeld, kultur- og fritidsborgmester , Alternativet

Boldbanerne plejer at være klar til at blive taget i brug i start april, men i år har flere boldklubber oplevet oversvømmede baner, og turneringer og træninger er blevet skudt.

Men nu kan fodboldklubbernes udendørs-ønske endelig gå i indfries. I weekenden meldes næsten alle boldbaner i København klar til brug, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

- Jeg er rigtig glad for at kunne melde banerne klar til københavnerne den kommende weekend. Vi har slet ikke nok boldbaner eller grønne områder i byen, så det er afgørende, at vi kan komme til at bruge dem, vi har, siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld, Alternativet.

Større regnskyl kræver dræn

Vinteren har som bekendt trukket ud, og det har gjort, at banerne indtil nu har været for våde til at åbne de seneste uger. Men den sidste tid har forårssolen tørret græsset, og derfor er græsset nu klart til en ordentlig omgang tacklinger og spark.

Niko Grünfeld mener på, at det er klimaudfordringernes skyld, at der kommer flere, større regnskyl, der oversvømmer banerne. 

- Vi står klar til hurtigt at pumpe overfladevandet væk igen, men det grundlæggende problem er kommet for at blive. Et eksempel på en langsigtet løsning kan være at lægge dræn. Det er et omfattende arbejde, der kræver store midler og politisk vilje. Jeg mener, det er bydende nødvendigt at lave langsigtede løsninger, siger han.

Den eneste boldbane, der ikke er klar i weekenden, er Valby Idrætspark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik