00:36

Beboere på Hvidovre Strandvej fik blev advaret af beredskab og borgmester.

Overrasket Hvidovreborger: Jeg troede ikke, det ville ramme her

I Hvidovre har Beredskabet dagen igennem fyldt sandsække og banket på hos borgerne på Hvidovre Strandvej. De skal sikre deres huse med sandsække.

Det har været en travl dag i Hvidovre i dag. Beredskabet har fyldt sandsække og delt dem ud til borgere. Det er især Hvidovre Strandvej, der risikerer at blive oversvømmet. Det drejer sig om 40 husstande, der ligger tættest på vandet. 

Beredskabet har sikret området med en såkaldt watertube, der skal hindre vandet i at brede sig til andre steder. Den kan dog ikke sikre de 40 huse, der ligger tættest på.

I Hvidovre topper vandstanden omkring kl. 18. Indenfor den næste time, fra klokken 17.00-18.00, vil vandstanden i Hvidovre stige med 10-20 centimeter, varlser TV 2 Vejret.

Det var en noget overrasket beboer på Hvidovre Strandvej, der tidligere i dag fik besøg af en mand fra Beredskabet og Hvidovres borgmester Helle Moesgaard Adelborg (S).

-Jeg havde selvfølgelig hørt, at der var oversvømmelser på vej, men jeg troede, at det var et fjernt sted ude på landet, og ikke her, siger Marianne Rosenkvist til TV 2 Lorry.  

Læs også Stormflod: Det skal der til for at få erstatning

Sandsække foran dørene

Marianne Rosenkvist fik udleveret tape, der udvider sig, når det bliver vådt, til at sætte omkring døre og vinduer. Samtidig blev hun anbefalet at sørge for at lægge sandsække foran dørene for at hindre, at der kommer vand ind i huset. 

Folk fra Vej og Park i Hvidovre Kommune var sendt ud for at hjælpe borgere, der ikke selv kunne slæbe sandsække til deres huse. denm fik Marianne Rosenkvist også hjælp fra, da hendes mand ligger med ondt i ryggen. 

Vandstanden i Hvidovre er ifølge TV 2 Vejret 150-160 cm. over normal vandstand, og det stiger stadig.